VIDEOZAPIS U MUZEJU

Objavljena jedina filmska snimka Anne Frank

02.10.2009 u 18:46

Bionic
Reading

Muzej Anne Frank u Amsterdamu objavio je jedinu poznatu filmsku snimku djevojčice, koja se može pogledati i na kanalu na YouTubeu posvećenom samo njoj

Na kanalu posvećenom Anni Frank objavljene su i videosnimke njezinog tate Otta, ali i Nelsona Mandele koji je govorio o njoj, rekla je glasnogovornica muzeja Annemarie Bekker.

Filmski zapis Anne snimljen je tijekom susjedovog vjenčanja 22. srpnja 1941. godine. Anna se nakratko pojavljuje u jednom kadru navirujući se kroz prozor, prije nego se s obitelji morala skrivati pred nacistima.

Bekker je također rekla da se na kanalu može pogledati video o snimanju 3D virtualne verzije skloništa u Amsterdamu u kojem se obitelj Frank skrivala 25 mjeseci prije nego što su ih izdali i odveli.

Anne Frank umrla je u 15. godini života od tifusa u njemačkom koncentracijskom logoru Bergen-Belsen, sedam mjeseci nakon što je uhapšena i samo dva tjedna prije nego što su britanske i kanadske vojne snage oslobodile logor. Njezin posthumno izdan dnevnik učinio ju je simbolom stradanja svih Židova u Drugom svjetskom ratu.