grad rijeka

Objavljen natječaj za književnu nagradu Drago Gervais

26.04.2023 u 10:34

Bionic
Reading

Grad Rijeka je objavio natječaj za književnu nagradu Drago Gervais, koja se dodjeljuje bijenalno, za najbolje neobjavljeno djelo i objavljeno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja

Ta književna nagrada utemeljena je 1961. u počast književniku Dragi Gervaisu, kao najviše književno priznanje toga kraja.

Za najbolje neobjavljeno književno djelo mogu konkurirati roman, zbirka pjesama, zbirka novela, drama i drugo. U kategoriji objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika dostavljaju se knjige koje su objavljene u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2022.

U obje kategorije se nagrada sastoji od posebnog priznanja i novčane nagrade u bruto iznosu od 2.655 eura, što je protuvrijednost 20 tisuća kuna. U kategoriji neobjavljenog djela nagrađeni autor ostvaruje pravo objavljivanja tog djela a troškovi se pokrivaju iz riječkoga Gradskog proračuna.

Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2023. Odbor te nagrade imenovat će prosudbeno povjerenstvo, oni će zajedno odabrati prijedloge za nagradu, a odabir potvrđuje gradonačelnik Rijeke.

Rezultati natječaja objavit će se do 30. rujna 2023.