proza današnjeg vremena

Nova zbirka priča omiljene domaće autorice Sanje Pilić 'Zbogom romantiko!'

08.02.2021 u 11:40

Bionic
Reading

Zbirku priča Sanje Pilić 'Zbogom, romantiko!', koja kroz žensku optiku govori o partnerskim odnosima, objavio je zagrebački nakladnik Mozaik knjiga

Nakladnik ističe kako zbirka 'Zbogom, romantiko!' govori kroz žensku optiku o partnerskim odnosima, stvarnosti u kojoj živimo, starenju, nevidljivosti, ali i o odlukama koje donosimo ili ih propustimo donijeti. Likovi Sanje Pilić, naglašava, uglavnom su osamljenici, muškarci i žene koji pokušavaju komunicirati, prijatelji iz različitih svjetova utjelovljeni u gradskoj sredini koji dijele svoje doživljaje na neposredan, pitak i često ironičan način.

U njima lako prepoznajemo vlastita iskustva ogrnuta u humor, a kratke, dojmljive i jednostavne priče napisane su s lakoćom koja osvaja i čija razina vlastitog prepoznavanja tjera na ponovno čitanje, napominje nakladnik i dodaje kako je to proza današnjeg vremena.

Podsjeća kako su priče ranijih godina objavljivane u Večernjem listu i na raznim portalima. 'Priča Delete' nagrađena je prvom nagradom Večernjeg lista 'Ranko Marinković' za 2017. godinu, dodaje nakladnik. Knjigu je ilustrirao Marko Jovanovac.

Sanja Pilić hrvatska je književnica za djecu i mlade i odrasle. Objavila je 35 knjiga za djecu i odrasle te 30 slikovnica. Posljednju zbirku pjesama objavila je 2017. pod nazivom 'Sabrane pjesme'. Godine 2018. objavila je knjigu 'Sve što sam naučila' koja sadrži duhovite, zabavne i mudre zapise s Facebooka, promišljanja o životu, ljubavi, prijateljstvu, gubitcima i rastancima, veselju i radosti.