LUDA ZA NJIM

Nova Bridget Jones u hrvatskom prijevodu

03.01.2014 u 11:41

Bionic
Reading

Nakon desetljetne stanke ponovno uživamo u društvu omiljene junakinje britka jezika i izvanredna smisla za humor

Dugoočekivani povratak omiljene Bridget Jones, koja je ovaj put Luda za njim, stiže baš u pravom trenutku da nas osvoji svojom nježnošću, dirljivošću, duhovitošću, mudrošću, ali istodobno da nas, kao i uvijek, nasmije do suza.

Za generacije koje su propustile prva dva dijela, objavljena su i reizdanja Dnevnika Bridget Jones i Bridget Jones: Na rubu pameti.
Knjiga prati Bridget u njezinim pedesetim godinama. Bridget je u novom nastavku udovica s dvoje djece, opsjednuta svojim borama i, kao i inače, svojom težinom.

Kriza pedesetih i gubitak muža dovest će je do toga da svoju sreću potraži na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža – Twitteru. Ondje će upoznati

Roxstera, tridesetogodišnjeg cool frajera koji će joj zaokupiti misli. A što je bilo s Markom Darcyjem i Danielom Cleaverom, prepustimo da nam svojim maestralnim stilom otkrije Helen Fielding u romanu Luda za njim, koji je upravo objavljen u nakladi Lumen izdavaštva.

Prvi roman, Dnevnik Bridget Jones, Helen Fielding objavila je 1996. godine i tako začela sasvim novi književni žanr: chick lit. Bridget Jones osvojila je srca milijuna čitatelj(ic)a, ponajviše zahvaljujući obilju humora. Tri godine kasnije, 1999., uslijedio je i nastavak – Bridget Jones: Na rubu pameti. Helen Fielding obje je knjige prodala u više od 15 milijuna primjeraka, a po njima su snimljena i dva istoimena filma (2001. i 2004.).

Povremena novinarka Bridget Jones opsjednuta je viškom kilograma, brojanjem kalorija, pićem i muškarcima. No u trećem romanu neke su se stvari promijenile.

Danas je mnogo više zanima brojanje sljedbenika na Twitteru, nego brojanje kalorija i cigareta. No s pićem i dalje ima problema, jer je jedno od pravila u trećem romanu: "Ne šalji SMS-ove pijana!".

Za generacije koje su propustile prva dva dijela, objavljena su i reizdanja Dnevnika Bridget Jones i službeno je potvrđeno – snima se treći nastavak filmskog hita Dnevnik Bridget Jones, a glavnu junakinju opet će interpretirati Renée Zellweger. Američka glumica imala je samo jedan uvjet, a to je da za snimanje novog nastavka ne treba nabaciti previše kilograma (za prva dva nastavka udebljala se po 20 kilograma).