ALAN HOLLINGHURST VODI

Nominacije za Bookera digle prodaju 111 posto

04.08.2011 u 12:25

Bionic
Reading

Miljenik britanskih kladionica odlično prolazi kod čitatelja – kandidat za ovogodišnju književnu nagradu Booker Alan Hollinghurst ujedno je i najprodavaniji među trinaest finalista

Hollinghurstov roman 'The Stranger’s Child' (Picador) najprodavaniji je među finalnim naslovima natječaja, a u tjednu kad je objavljena lista finalista Bookera prodano je 2.143 primjerka romana. Slijede ga 'On Canaan’s Side' (Faber) Sebastiana Barryja i 'Pigeon English' (Bloomsbury) Stephena Kelmana prodani u više od 500 primjerka u tjedan dana.

Ukupno, knjige finalista prošlog tjedna prodane su u 5.216 primjeraka, što je 111 posto više nego što ih je prodano tjedan prije objave finalista, no 45 posto manje u odnosu na prošlogodišnju prodaju finalista.

Zanimljivo je ove brojke usporediti i s rezultatima prodaje aktualnih bestselera u Velikoj Britaniji. 'The Comeback Girl' (Century) Katie Price i 'The Silent Girl' (Bantam Press) Tess Gerritsen zajedno su nadmašile cjelokupnu prodaju finalista Bookera, dok je apsolutni hit u knjižarama 'Mini Shopaholic' (Black Swan) Sophie Kinselle prodan u 37.523 primjeraka.