NE PROPUSTITE

Noć kazališta u tridesetak gradova

17.11.2012 u 08:34

Bionic
Reading

Noć kazališta, tijekom koje se danas do kasno u noć publici nude predstave za koje su ulaznice besplatne ili s popustom te niz popratnih programa, održat će se u 30-tak hrvatskih gradova i više od 80 kazališta i institucija. Ovogodišnja manifestacija publici će ponuditi 120 predstava, među kojima će biti nekoliko premijera, 20-tak gostovanja te 60-tak popratnih programa - 12 koncerata, 11 izložaba, večeri poezije, filmskih projekcija, promocija knjige i mnoštvo radionica, većinom za djecu

Premijerno će se prikazati predstave 'Od stoljeća sedmog' u Koprivnici, komedija 'Figarov pir' u riječkom HNK, 'Gostioničarka Mirandolina' Dramskog studija za mlade iz Rovinja, 'Prizori iz stvarnog života' Amaterskog kazališta POU Samobor te dvije Kazališta Svarog u Zagrebu, predstava za djecu 'Zoo novosti' te za odrasle 'Gospođa ministarka u Sv. Ivanu Zelini'. Na Sceni Gorica u Velikoj Gorici premijerno će se izvesti predstava 'Iz bakine kutije: Šuma striborova'.

Manifestaciji su se pridružili Slovačka sa skoro osamdeset događanja, BiH s tridesetak kazališta, Slovenija s tridesetak događanja u deset gradova, a Noć kazališta obilježit će se i u Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj, tako da će sudjelovati ukupno 90 gradova, 200 kazališta i oko 300 predstava s oko sto tisuća potencijalnih posjetitelja. Austrija je odustala zbog financijskih prepreka.

U sklopu manifestacije održat će se i fotografsko natjecanje kojim će se nagraditi najbolje fotografije snimljene tijekom same manifestacije.

Program možete pogledti ovdje