50. FILM OSKAROVCA

'Nerazuman čovjek' Woodyja Allena stiže u domaća kina

17.11.2015 u 20:56

Bionic
Reading

Ususret 80. rođendanu (1. prosinca) velikog barda američkog filma, oskarovca Woodyja Allena u hrvatska kina dolazi njegov ni manje ni više nego 50. film 'Nerazuman čovjek'

Allen je godinama punio stupce medija što svojim privatnim životom (afera s posvojenom kćerkom Soon Yi koja mu je postala i supruga), što brojnim filmskim remek-djelima. Izdvojimo samo neke: 'Annie Hall' (snimio ju je s tadašnjom ljubavnicom Diane Keaton), 'Grimizna ruža Kaira' (snimio je s tadašnjom suprugom Mijom Farrow), 'Vicky Cristina Barcelona' (snimio s tadašnjom muzom Scarlett Johansson) te najnoviji 'Nerazuman čovjek' (snimio ga s novom muzom Emmom Stone, a glumila je i u njegovu filmu 'Čarolija na mjesečini').

U svojim je filmovima mijenjao gradove, ali se uvijek vraćao New Yorku, mijenjao filmske muze i beskrajno zabavljao poklonike svoje umjetnosti.

Nerazuman čovjek

U novom filmu, krimiću 'Nerazuman čovjek', Allen prikazuje kako jedno ubojstvo može probuditi spolni nagon i kako od egzistencijalizma doći do potpune erekcije i orgazma. Joaquin Phoenix i Emma Stone su profesor i studentica koji ostvaruju nemoguću ljubavnu vezu u krimiću koji spaja naizgled nespojivo - ubojstvo i seks.

Film dolazi u hrvatska kina u četvrtak 19. studenog.