TRAJE DO 1. RUJNA

Nastupima performera započeo 21. Špancirfest: Evo što vas očekuje u Varaždinu

23.08.2019 u 20:46

Bionic
Reading

Gotovo 500 različitih programa - od uličnih performera i kreativnih radionica do kazališnih predstava i koncerata na četiri službene pozornice ponudit će u deset dana na ulicama i trgovima središta Varaždina Špancirfest koji je u petak počeo svoje 21. izdanje, a u njegovu su središtu nove tehnologije

U programu Špancirfesta do druge nedjelje, 1. rujna, bit će 80-ak izvedbi performera te više od 30 koncerata na četiri pozornice.

Na pozornici kod vile Bedeković, jedinome mjestu za koje se na Špancirfestu plaća ulaznica, izmijenjivat će se glazbeni i kazališni program sa šest komedija poput 'Bogog Ivača znova' varaždinskoga HNK i 'Kako je počeo rat na mom otoku' Gavelle i HNK u Šibeniku.

Jedna od sastavnica Špancirfesta je kreativnost koju će umjetnici iskazati u Uskoj i Školskoj ulici, a za najmlađe će se radionice i igraonice održati u Parku kreative.

U Varaždinu je i više od stotinu izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i prvi puta iz Kine.

Organizator Špancirfesta je Turistička zajednica grada Varaždina, a direktorica Jelena Toth najavila je da će poseban naglasak ovogodišnjega festivala biti na novim tehnologijama.

  • +3
Nastupima performera započelo ovogodišnje izdanje Špancirfesta Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

'Među prvima u našoj zemlji, posjetitelji Špancirfesta imat će priliku upoznati prvoga humanoidnog robota u Hrvatskoj CRUZR-a. Kreće se kao čovjek, sposoban je rukovati se, plesati, pjevati pa čak i zagrliti posjetitelje i odgovarati na njihova pitanja', najavila je Toth ovogodišnju atrakciju za drugi vikend festivala, subotu, 31. kolovoza, i nedjelju, 1. rujna, na središnjem varaždinskom trgu, popularnom Korzu.

Tijekom svih deset dana posjetitelji Špancirfesta imat će priliku i 'otići' u svemir. Naime, na Kapucinskome trgu postavljena je kupola u kojoj se posebnom 3D 360° projekcijom posjetitelje vodi na put u svemir.