4. Fažana Media Fest

Najavljena panel rasprava ‘Mediji protiv žena’, razgovarat će se i o sudbinama žena čije su živote uništili mediji

26.08.2022 u 10:54

Bionic
Reading

Ostalo je još devet dana do početka 4. Fažana Media Festa, međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala čija će glavna tema ove godine biti 'Žene i mediji'

U sklopu festivala upravo je najavljen i panel Centra za istraživačko novinarstvo pod nazivom ‘Mediji protiv žena’.

Na panelu će sudjelovati Slavenka Drakulić – novinarka i spisateljica iz Zagreba, Tamara Skrozza – novinarka iz Beograda i Štefica Galić – novinarka i aktivistica iz Mostara. Panel će moderirati Barbara Matejčić, slobodna novinarka iz Zagreba.

Kao i svake godine, i ovaj put će u sklopu festivala biti održana i trodnevna radionica na temu medijske pismenosti koja će, kao i svi ostali programi, biti besplatna, poručuje organizator, dodajući kako je u programu i radionica na temu diskriminacije žena u medijima pod nazivom ‘Diskriminacija, žene i mediji; pojmovi i praksa’.

U šest dana festivalskog programa organizator najavljuje čak 12 rasprava i predavanja na razne teme povezane sa ženama i medijima uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja, kao i njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Teme su u rasponu od radnog položaja žena koje su zaposlene u medijima, preko novinarki koje su obilježile povijest profesije pa sve do agresije prema novinarkama. Razgovarat će se i o sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Tradicionalni termin festivala, drugi tjedan rujna u Fažani će uz stručne skupove biti ispunjen i mnogim drugim sadržajima vezanima uz novinarstvo i medije koji će biti zanimljivi i široj publici, napominje organizator.

Festivalski program sadrži tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova te scenske nastupe, dok prateći program uključuje i nekoliko glazbenih večeri. Čitav program festivala dostupan je na web stranici Fažana Media Festa.

4. Fažana Media Fest, međunarodni multimedijalni novinarski festival, kao i sve dosadašnje, organiziraju Centar za istraživačko novinarstvo kao glavni organizator te Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo kao suorganizatori, uz nekoliko međunarodnih partnera.