PRODUKT DIZAJN

Nagrada Red Dot Deanu Skiri za svjetiljku Trick

15.04.2015 u 15:31

Bionic
Reading

Svjetiljka Trick, koju je dizajnirao naš poznati dizajner rasvjete Dean Skira, nagrađena je nagradom Red Dot 2015 u kategoriji produkt dizajna. Odabrana je u konkurenciji s 4928 inovativnih proizvoda 1994 sudionika iz 56 zemalja

Red Dot smatra se jednom od najznačajnijih međunarodnih nagrada za dizajn: prestižno natjecanje, koje strogim kriterijima ocjenjuje inovativnost, funkcionalnost, formalne značajke, ergonomiju i ekološku prihvatljivost proizvoda, ove godine obilježava 60. obljetnicu osnutka.

Nagrada je još jedno priznanje dizajnu ove inovativne svjetiljke. Trick je jedinstven, suvremen proizvod i tehnološki raritet koji omogućava spektakularne svjetlosne efekte različitih geometrijskih oblika: od krugova do linija u bezbroj kombinacija.

Dean Skira je u suradnji s talijanskim proizvođačem iGuzzini razvio liniju proizvoda u osam varijanti za postizanje optimalnog svjetlosnog snopa, zrakastog osvjetljavanja ili ravnomjernog osvjetljavanja zida.

Trick, predstavljen javnosti na prošlogodišnjem sajmu Light+Building, već je osvojio zlatnu nagradu Delta d'Or za najbolji industrijski dizajn u Barceloni, nagradu WIN, Lux Award i Lighting Design Award za svjetiljku godine u Londonu.