kazališni vikend

Na rubu pameti i CABAres CABArei ovoga vikenda u Teatru i Studiju EXIT

28.04.2022 u 20:54

Bionic
Reading

Ovaj kazališni vikend provedite uz dvije Exitove monodrame. U petak 29. travnja u 19 sati u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) možete pogledati predstavu Na rubu pameti u izvedbi Kristijana Petelina, a u subotu 30.4. u 20h u Teatru EXIT kultnu životnu komediju Zijaha A. Sokolovića CABAres CABArei

Monodrama Na rubu pameti, nastala prema klasiku Miroslava Krleže objavljenom 1938., premijerno je izvedena u travnju 2021. kao diplomski ispit iz Scenskog govora pod mentorstvom red. prof. art. Tomislava Rališa, stoji u najavi.

Radnja ove monodrame vrti se oko junaka romana kojemu Miroslav Krleža nije dao ime, već ga je odlučio oslovljavati 'doktorom', kojemu se život počinje urušavati nakon što prvi put odluči izgovoriti ono što zaista misli te, prilikom večere, svog poslodavca nazove kriminalcem i moralno bolesnim čovjekom.

U subotu 30. travnja Zijah A. Sokolović ponovno stupa na scenu Teatra EXIT sa svojom životnom komedijom CABAres CABArei koja već 29 godina kod publike izaziva grohotan smijeh, knedlu u grlu i suzu u oku. Sokolovićeva tragikomična, filozofska i ironična promišljanja i zapažanja o sitnicama koje nas svakodnevno okružuju zasigurno će vas nasmijati do suza, ali i natjerati da razmislite o životu i o neumoljivoj krizi srednjih godina.

Predstava je to o upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti.