POTRESNA STVARNOST

Muzej realnosti u koji svi trebamo zaviriti

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 19.01.2017 14:29
  • Objavljeno 01.12.2016 u 10:58
  • +6
  • +3

UNICEF-ov Muzej realnosti

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo UNICEF

Povodom 70. godišnjice djelovanja UNICEF-a, 12. prosinca zagrebački Muzej iluzija ponovno će se pretvoriti u Muzej realnosti koji će na tjedan dana oživjeti nerijetko potresnu stvarnost u kojoj žive mnoga djeca u svijetu

Uz pomoć virtualne stvarnosti, holograma, optičkih iluzija i raznih instalacija, UNICEF će u Muzeju realnosti i ove godine prikazati stvarnost najugroženije djece, priopćeno je iz UNICEF-a.

Posjetitelji će tako doživjeti realno interaktivno iskustvo koje otvara nove poglede na današnji svijet, u kojemu zbog siromaštva, elementarnih nepogoda, prirodnih katastrofa i ratnih zbivanja teško žive milijuni osoba, među kojima je velik broj djece.

Ovogodišnje izdanje, navodi se u priopćenju, donosi nove interaktivne eksponate što nude uvid u svakodnevicu koja je u potpunoj suprotnosti od svijeta iluzija, a fokus će biti na aktualnim temama. Ulaskom u Muzej realnosti posjetitelji će tako imati prilike ući u UNICEF-ov vremeplov i upoznati se s postignućima za djecu u zadnjih 70 godina, s Ewanom McGregorom posjetiti selo u Keniji, kročiti u rudnik zlata u kojem rade djeca, zaigrati računalnu igru za slijepe i prolistati fotoalbum vjenčanja djevojčica mladenki. Također, moći će otvoriti vrata sobe gladi, pogledati kako izgleda škola nakon uragana, pokušati naći izlaz iz medijskog labirinta i čuti 'beskonačna svjedočanstva' o traumama koje je teško zaliječiti.

Posjetitelji Muzeja moći će saznati što UNICEF, uz podršku građana, čini za najranjiviju djecu te se uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta za djecu.

Zanimljiva priča započeta 2015. godine uspješno se širi te će, uz Zagreb, Muzej realnosti ove godine svoja vrata otvoriti u još dva grada – Zadru i Ljubljani. Postav Muzeja realnosti bit će moguće razgledati u Zagrebu od 12. do 18. prosinca od 9 sati do 22 sata, a u Zadru od 14. do 18. prosinca od 10 do 20 sati. Ulaz će biti slobodan za sve posjetitelje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!