DIZAJNIRAJTE PREKID

Muzej prekinutih veza traži suvenire

13.01.2012 u 09:33

Bionic
Reading

Hrvatsko dizajnersko društvo i Muzej prekinutih veza objavili su 'Brokenships Design', tradicionalni godišnji natječaj dizajnerskih projekata koji interpretiraju ljubav i prekid veza, teme obuhvaćene umjetničkim projektom Muzeja prekinutih veza.

U središtu natječaja je razvoj originalnih suvenira koji inovativno, afirmativno, inteligentno, emotivno, duhovito ili ironično tematiziraju ljubav, a osobito prekid ljubavnih veza.

Projekt razmatra etnološke, etičke, kulturološke, sociološke i psihološke aspekte prekida ljubavnih odnosa kroz sve njihove faze, od same ljubavi, preko uzroka prekida i neposrednih reakcija na njega, do razdoblja oporavka. Rok za predaju radova je 29. veljače 2012.

Polazište su ljubavni odnosi i njihovi prekidi sa svim emotivnim stanjima prije i poslije, kroz sve stereotipe, a osobito unatoč njima. Dizajneri se potiču na emotivno, afirmativno, duhovito ili kritičko razmatranje života u dvoje, ljubavne patnje, stereotipe o samcima i druge srodne teme koje smatraju inspirativnima.

Muzej prekinutih veza je umjetnički koncept koji okuplja ostavštinu prekinutih a nezaboravljenih ljubavi, polazeći od pretpostavke da predmeti posjeduju združena polja sjećanja i emocija. Svojim postavom želi kreirati prostor zaštićenog sjećanja za očuvanje materijalne i nematerijalne emotivne baštine prekinutih veza.

Od radova pristiglih na natječaj ocjenjivački sud odabrat će tri rada koja će biti nagrađena. Svrha natječaja jest proizvesti originalne radove koji će u najširem smislu te riječi biti suveniri Muzeja prekinutih veza. Očekuju se koncepti uporabnih predmeta u svim tehnikama izvedbe i materijalima. Pitanja vezana uz uvjete natječaja mogu se postaviti na adresi natjecaji@dizajn.hr