ZAVRŠENO 19. IZDANJE

'Mrzim istinu' najbolja predstava Festivala glumca

21.05.2012 u 12:05

Bionic
Reading

Najboljom predstavom na 19. festivalu glumca, koji se od 12. do 21. svibnja održavao u Vukovarsko-srijemskoj županiji i gradu domaćinu Vinkovcima, proglašena je predstava 'Mrzim istinu', autora i redatelja Olivira Frljića u izvedbi Teatra &TD iz Zagreba

U konkurenciji za nagrade na ovogodišnjem Festivalu glumca bilo je 19 predstava koje je odabrao izbornik Žarko Potočnjak. O najboljoj predstavi u cjelini, koja je nagrađena nagradom 'Vanja Drach' te glumcima, odlučivao je ocjenjivački sud u kojem su se nalazili Helena Buljan, Branka Trlin i Milan Štrljić.

Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju glumicu pripala je ravnopravno Mariji Sekelez za ulogu Helene i Nataliji Đorđević za ulogu Lane u predstavi 'Diva' Marijane Nola, u režiji Želimira Mesarića i produkciji GK Žar ptica iz Zagreba, te Anji Šovagović Despot za ulogu Seke u predstavi Nosi nas rijeka Elvisa Bošnjaka u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji GDK Gavella iz Zagreba.

Najboljim glumcima, kojima također pripada nagrada Fabijan Šovagović, proglašeni su ravnopravno René Bitorajac i Tarik Filipović za uloge u predstavi 'Spektakluk' Renéa Bitorajca, Tarika Filipovića i Zorana Lazića u režiji Renéa Bitorajca i Tarika Filipovića i produkciji Satiričkoga kazališta "Kerempuh" iz Zagreba, te Rakanu Rushaidatu ua ulogu Marija u predstavi 'Ja, tata!' Bjarnija Haukura Thorssona u režiji Borisa Kovačevića i produkciji Teatra "Exit" iz Zagreba te za ulogu Dragana u predstavi "Mrzim istinu".

Nagrada 'Nevenka Filipović' za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dobio je ansambl predstave 'Mala djeca, veliki ljudi' (Luka Juričić, Dean Krivačić, Tomislav Krstanović, Igor Kovač) Renate Carole Gatice, Natalije Manojlović i Lane Šarić u režiji Renate Carole Gatice i produkciji Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba.

Nagrada 'Ivo Fici' za najboljega mladog glumca ili glumicu do 28 godina dodijeljena je Lani Heleni Hulenić za ulogu Gospođice Fischer u predstavi 'Picasso' Jeffreyja Hatchera u režiji Nenni Delmestre i produkciji Kazališta Playdrama iz Splita.

Priznanje 19. festivala glumca dodijeljeno je glumcu Jošku Ševi.

Nagrade i priznanja najboljoj predstavi te glumcima na ovogodišnjem Festivalu glumca bit će dodijeljene na večerašnjoj svečanosti u Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić' u Vinkovcima.