DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Monodrama 'Soba za poglede' izvedena na tvrđavi Bokar

  • Autor: G.R.
  • Zadnja izmjena 19.08.2019 10:10
  • Objavljeno 18.08.2019 u 16:15
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Sjajna Ivana Buljan Legati izvela je monodramu S'oba za poglede' na tvrđavi Bokar. Nastala prema tekstu 'Nova haljina Virginije Woolf' u režiji Marine Petković Liker, 'Soba za poglede' budi svijest o unutarnjim nesigurnostima koje se produbljuju pod pritiscima društva

Festivalska publika imala je priliku uživati u trećoj monodrami ovog ljeta na Bokaru, a 50 minuta ispunjenih hrabrom i emotivnom izvedbom ovog izazovnog komada pokazalo se kao pun pogodak u vrijeme kad su ovakve teme aktualnije no ikad. Istaknuti treba i odličnu glazbenu podlogu koju potpisuju Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, a koja daje na dramatičnosti u ključnim trenucima.

Soba za poglede drama je koja na dirljiv način probija u unutarnji, nestabilan i gotovo nikome znan život krhke, društveno (ne)angažirane, plašljive i u osamu povučene jedinke, stanovite Mabel Waring, koja naoko nevažnim događajem odlaska na zabavu u društvo kojemu zapravo ne pripada pokušava razbiti ciklus nesigurnosti, nemira koje osjeća pred drugim ljudima i poraditi na svojoj nedruštvenosti. Predstava, nastala u koprodukciji Studija Chekhov i Ivane Buljan Legati, premijerno je prikazana u travnju 2017. godine u prostorijama platforme StudioChekhov u Zagrebu, a osvojila je i Nagradu žirija na na 6. Bečejskom festivalu monodrame Be: femon.

Soba za poglede

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Osim što je protagonistica i producentica, Ivana Buljan Legati potpisuje i dramatizaciju predstave, a autorski tim uz nju i redateljicu Petković Liker, čine i Zdravka Ivandija Kirigin zadužena za kostimografiju i scenografiju, Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle koji potpisuju glazbu u predstavi te Darije Petković čiji potpis nose fotografije, dizajn i video materijali.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!