DRUGA ODBIJENICA

Mesić nije potvrdio Mucala za intendanta

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.05.2011 07:58
  • Objavljeno 19.05.2011 u 07:54
Duško Mucalo

Duško Mucalo

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Ministar kulture Jasena Mesić odlučio je da neće potvrditi Duška Mucala za intendanta Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Splitu nakon detaljnog uvida u Mucalov prijedlog programa rada HNK Split za razdoblje 2011.- 2014. te sukladno mišljenju Kulturnoga vijeća za dramske umjetnosti kao savjetodavnoga tijela Ministarstva kulture RH

U sinoćnjem priopćenju iz Kabineta ministra kulture navodi se kako je ministar kulture Jasen Mesić primio od Grada Splita natječajnu dokumentaciju za mjesto intendanta HNK Split, u kojoj se predlaže potvrda imenovanja gospodina Duška Mucala za intendanta.

Dodaje se da je, nakon detaljnog uvida u dostavljeni prijedlog, utvrđeno kako taj program ne podastire nove ideje, ne izdvaja se originalnošću, inovativnošću ni upečatljivim estetskim pristupom te da mu nedostaje vizija razvoja HNK-a Split.

Navodi se također da, kod problematiziranja razvoja HNK Split, nisu dovoljno detaljno razrađena rješenja niti su određene jasne smjernice i način njihove realizacije, nisu vidljivi veći pomaci u razradi programske koncepcije razvoja kazališta te da nedostaje detaljnija razrada realizacije programa umjetničkih grana u idućem mandatnom razdoblju.

Odluka o nepotvrđivanju Duška Mucala za intendanata splitskog HNK-a donesena je i zbog stajališta da njegov predloženi program u pristupu definiranja i ostvarivanja strateških ciljeva razvoja HNK Split u idućem mandatnom razdoblju ostavlja dojam površnosti te nedovoljne kompetencije, dok financijski dio plana programa rada prikazuje netočne i nerealno ostvarive proračunske prihode.

'Razmatrajući odluke koje je kandidat Duško Mucalo donio vršeći dužnost intendanta HNK Split smatramo upitnim i kredibilitet samoga prijedloga programa', stoji u priopćenju Kabineta ministra kulture Jasena Mesića.

Predsjednica Kazališnoga vijeća splitskoga HNK-a Sanja Erceg Vrekalo izjavila je večeras kako joj osobno nije drago što je ministar kulture Jasen Mesić danas odbio potvrditi Duška Mucala za indentanta te kazališne kuće, ali da će vijeće svoje stajalište obznaniti nakon što službeno dobije obrazloženje ministra Mesića.

'Nije mi drago što se Mucala ponovno odbilo potvrditi za intendanta splitskoga HNK-a pošto mu je prošle godine tadašnji ministar kulture Božo Biškupić također odbio potvrditi imenovanja za intendanta', izjavila je za Hinu Sanja Erceg Vrekalo.

Dodala je da Kazališno vijeće splitskoga HNK nije još od ministra Mesića dobilo obrazloženje o odbijanju potvrđivanja Duška Mucala za intendanta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi