MEĐU VELIKANIMA

Međunarodni uspjeh slikara Davora Vukovića

20.12.2013 u 10:56

Bionic
Reading

Davor Vuković uvršten je u antologiju 'The Best Modern and Contemporary Artists' koju su uredili najpoznatiji talijanski kustosi Salvatore Russo i Francesco Saverio Russo. Promocija knjige održat će se u rimskog galeriji L'Agostiniana, 16. travnja 2014.

Hrvatski slikar Davor Vuković ostvario je svoj dosad najveći međunarodni uspjeh. Naime, domaći umjetnik našao se u prestižnoj selekciji sa slavnim imenima modernog slikarstva kao što su: Jackson Pollock, Mark Rotho, Pablo Picasso, Andy Warhol i dr.

Talijanski kustosi Salvatore Russo i Francesco Saverio Russo uvrstili su njegov rad u knjigu 'The Best Modern and Contemporary Artists', koja će biti objavljena u travnju sljedeće godine u Rimu.

Davor Vuković (1951), održao je više od 60 samostalnih i 50 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu i objavio četiri grafičke mape i dvije zbirke pjesama. Predstavljao je hrvatsko slikarstvo u Londonu, Lyonu, Zurichu, Danskoj, Austriji i pet puta u New Yorku. U 2010. izdana je njegova monografija koju je napisao pokojni Darko Glavan, a uredio Tonko Maroević. U 2013. izlaže na Armory Art Week i Pool Art Fairu u New Yorku kao jedan od slikara njujorške Broadway Gallery.

Američki kustosi pri International Contemporary Artists Publishingu u New York žirirali su njegove radove za knjigu 'International Contemporary Artists vol. 6' koja je objavljena 2013. Zajedno s renomiranim austrijskim i hrvatskim slikarima, njegov rad prikazan je u filmu pod nazivom 'Kunst im dorf' prilikom proslave 25. obljetnice djelovanja kulturne manifestacije 'Umjetnost na selu' u Malom Borištofu u Austriji.