16. IZDANJE

Međunarodni summit medija za mlade u online izdanju

  • Autor: E. K./Hina
  • Zadnja izmjena 21.07.2021 13:09
  • Objavljeno 21.07.2021 u 13:09
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: IYMS

Kako je najavljeno, 16. International Youth Media Summit (IYMS) će okupiti 80 diplomata, filmaša i savjetnika iz 19 zemalja svijeta, a sudionici će uz vodstvo stručnjaka u područjima diplomacije i filma proizvesti sedam kratkih filmova.

Ceremonija otvaranja će se održati 22. srpnja 2021. s početkom u 16:30 sati, a program možete pratiti na službenoj stranici www.iyms.org

Fokusirat će se na najznačajnije svjetske probleme (Diskriminacije, Okoliša, Zdravlja, Siromaštva, Nasilja, Ženskih prava i Osnaživanja mladih) u kontekstu globalnih klimatskih promjena.

Održat će se i masterclassovi koji će polaznicima omogućiti savladavanje osnovne filmske terminologije i prakse te naprednih sektora filmske produkcije.

Kako bi polaznici dobili bolji uvid u globalne probleme i suprotstavljanje istima, uz filmske masterclassove će se održavati i brojna gostujuća predavanja.

Domaćin IYMS-a i hrvatski član izvršnog odbora Summita Antonio Britvar, rekao je da ovogodišnji format daje sudionicima više slobode u produkcijskom segmentu dok im simultano pruža širok raspon edukativnog i informativnog sadržaja koji je ključan za praktični dio Summita – filmove o svjetskim problemima.

U posljednjih 15 godina u programima IYMS-a sudjelovalo je više od 1000 delegata iz gotovo 70 zemalja. Do sada je snimljeno više od 140 kratkih filmova koji su prikazivani u Ujedinjenim narodima, za zemlje dužnosnike, u učionicama širom svijeta, na televizijskim programima te društvenim mrežama i web-stranicama.

Summit podržava UNESCO, a hrvatski pokrovitelji ovogodišnjeg izdanja su Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski audiovizualni centar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!