PRVACI DIZAJNA

Maslina s aureolom osvojila nagradu Red Dot

10.12.2008 u 12:00

Bionic
Reading

Brand visokokvalitetnog maslinovog ulja San Gurmano nagrađen je nagradom Red Dot design, a bit će predstavljen na izložbi u Red Dot Design muzeju u Essenu

San Gurmano, brand visokokvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Istre, osvojio je prestižnu svjetsku nagradu za inovativni dizajn, Red Dot Design Award, u kategoriji ambalaže komunikacijskog dizajna.

Za San Gurmanov logotip i ambalažu zaslužna je branding agencija Brandoctor. Jednostavna, no inovativna maslina s aureolom predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, ekološkog i hedonističkog, istakli su iz Brandoctora. Ime novog branda, San Gurmano, također nadopunjuje priču te ima više značenja i predstavlja izmišljeno mjesto u Istri, odnosno san gurmana.

Na natječaj za ovu prestižnu svjetsku nagradu koja se dodjeljuje za sofisticirani i inovativni dizajn, ove godine pristiglo je šest tisuća radova iz 39 država. Profesor dr. Peter Zec, predsjednik Centra za dizajn Nordrhein Westfalen i osnivač nagrade Red, izjavio je da je 'trenutni broj poslanih radova dokaz koliko je oznaka kvalitete Red Dot tražena diljem svijeta’ i da su ove godine stoga samo 'najkreativniji radovi prošli kritičko i temeljito proučavanje žirija'.

Red Dot nagrada je jedan od vodećih i najvećih dizajnerskih natječaja na svijetu.