KNJIŽEVNI KARNEVAL

Maskirajte se i uđite u roman 'Formula za kaos'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 10.03.2011 13:22
  • Objavljeno 10.03.2011 u 10:38
Časna sestra

Časna sestra

Izvor: Corbis / Autor: corbis

Do Uskrsa ove godine Algoritam će izdati novi roman Franje Janeša 'Formula za kaos', a među koricama će se naći i fotografije najuspjelijih maski mafijaša i časnih sestara koje su pozvani poslati svi koji žele ući u roman

Izdavač Algoritam produljio je karneval raspisivanjem natječaja za najbolju masku likova novog romana Franje Janeša, asistenta na Katedri za njemački jezik Odsjeka za germanistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu i autora romana 'Noć mrtvih živaca'.

Zadatak je maskirati se u likove iz Janešove knjige 'Formula za kaos' te poslati fotografije od kojih će četiri najbolje biti uvrštene u roman. Autori pobjedničkih fotografija na poklon će dobiti knjige iz Algoritmovih biblioteka Mali KaLibar i Na vrh jezika.

'Neka vaše fotografije postanu integralni dio novog hita u kojemu se susreću Vrapče, Kaptol, Vatikan, tajne službe, Švicarska garda, Vatroslav Lisinski i još nekoliko onostranih bića, mafija, hrvatski tajkuni, templari i beskućnici, vidovnjakinje, nezaposleni, psihijatri, teologija, Quentin Tarantino, Dan Brown i najčuvanija tajna svijeta… Formula za kaos!', poručuju iz Algoritma.

Algoritam

Algoritam

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Daju i upute za maskiranje, a četiri lika detaljno su opisana: časna sestra Mihaela ima velik kljukasti nos, namrštena je i ozbiljna, u kasnim dvadesetim. Njena kolegica i vršnjakinja, časna sestra Agata ima velike zube (a la divovski glodavac), nasmijana je, dječjeg sjaja u očima i ima pjegice.

Od muških likova, tu su mafijaš Vincek u odijelu i tamnim cvikama, duge tamne kose zalizane i vezane u rep, lica zgođušnog i nemirnog, boksačkog nosa.

Također mafijaš, Kmica je isto odjeven, ima debele usne koje bi posramile i Jaggera i Ciganovića, frizuru na 'ježeka', ozbiljan je i s cigaretom u ustima. Nijedan od navedenih likova nema problema s težinom, naglašeno je u propozicijama natječaja i karakterizaciji likova, o kojima se više može doznati u opisu knjige

Fotografije za natječaj treba poslati na adresu info@algoritam.hr do 30. ožujka 2011.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi