LJETNE IGRE

'Marta i sedam strahova': Predstava o mentalnom zdravlju mladih gostuje u dubrovačkim Lazaretima

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 06.08.2020 13:59
  • Objavljeno 06.08.2020 u 14:01
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Karla Juric

U sklopu programa 71. Dubrovačkih ljetnih igara, u nedjelju 9. kolovoza, u Lazaretima će gostovati predstava 'Marta i sedam strahova' o mentalnom zdravlju mladih prema tekstu Ivane Vuković, u režiji Natalije Manojlović i produkciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra u suradnji s udrugom BoliMe

'Marta i sedam strahova' govori o odrastanju jedne prosječne suvremene dvadesetogodišnjakinje u formi suvremene bajke, namijenjene, kako kaže podnaslov, 'onima koji će odrasti, odrastaju ili su odrasli', stoji u najavi.

Marta je brižno njegovala svoje crne misli, valjala se u svojim strahovima i bez borbe dopuštala vlastitim babarogama da joj remete ritam disanja. Marta je smatrala da se samo ona tako osjeća, a prisvojila je čak i tjeskobu, uzela ju je samo za sebe, ne ostavivši drugima ni mali, mali komadićak. Marta je i tužna i sretna, i osjetljiva i raspoložena, i panična i uzbuđena, i sjetna i vesela, i poletna i zakočena. Katkad se boji, no Marta je izgovorila: 'Boli me'.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Karla Jurić

Andreja Jandrić i Matija Čigir igraju Martu i Svjetioničara, dok se kao personificirani strahovi na video projekcijama pojavljuju Jerko Marčić, Sreten Mokrović, Adrian Pezdirc, Alma Prica, Anđela Ramljak, Damir Šaban i Petar Vrbanić Đula. Ostatak autorske ekipe čine kostimografkinja Ana Fucijaš, autor videoprojekcija Miro Manojlović, oblikovatelji svjetla Alen Marin i Anton Modrušan, snimatelj videomaterijala Aron Kovačić, te snimatelji tona Branko Puceković i Filip Kovačić.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Karla Jurić

Predstava je nastala u produkciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra u suradnji s udrugom BoliMe, a u okviru projekta 'Kufer x BoliMe – Pričamo o Marti i sedam strahova' koji, uz potporu programa Razvoj publike Ministarstva kulture, obuhvaća zajedničku preventivnu kampanju s ciljem promocije mentalnog zdravlja mladih.

Dubrovačke ljetne igre prilagodile su svoje poslovanje preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću covid-19 te se moli publiku da ih se pridržava.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!