MUZEJ GRADA SPLITA

MAGfestival mami ljubitelje dobre glazbe

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 25.08.2011 12:06
  • Objavljeno 25.08.2011 u 09:48
MAGfestival 20

MAGfestival 20

Izvor: Promo fotografije / Autor: MAGfest

Festival komorne glazbe, 2. MAGfestival, održat će se od 27. kolovoza do 5. rujna u Splitu. Koncertne večeri na festivalu odvijat će se u Muzeju grada Splita, u gotičkoj dvorani Velike Papalićeve palače

Ovogodišnji, 2. MAGfestival održat će se kroz šest koncertnih večeri s početkom u 20.30 sati. Organizatori očekuju da će jedinstveni ambijent i kvalitetni glazbeni program privući još veći broj domaćih ljubitelje umjetnosti i turista.

Mjesto održavanja koncerata, gotičko-renesansni salon obitelji Papalić, atrakcija je za sebe, ali i nastavak tradicije iz tih vremena kada je taj salon bio centar kulturnog života u Splitu u srednjem vijeku i renesansi. Posjetitelji kupovinom ulaznice, uz prisustvovanje koncertu, imaju na raspolaganju i mogućnost posjeta Muzeju grada Splita te pridruženoj Galeriji Emanuel Vidović.

U subotu, 27. kolovoza, povodom svečanog otvorenja koncert će održati Splitski gitaristički kvartet. U ponedjeljak, 29., te u srijedu, 31. kolovoza, na rasporedu su tematske večeri pod naslovom 'Večer Mozarta' i 'Večer Beethovena i Brahmsa'.

Program će izvesti puhački i gudački kvinteti sastavljeni od članova Udruge MAG. U četvrtak 1. rujna gostuje puhački kvintet Busina Brass koji će izvesti hitove filmske i pop glazbe.

Sljedeća dva koncerta su rezervirana za kvartete: kvartet saksofona New Sax će nastupiti u subotu 3. rujna, a ovogodišnje drugo izdanje MAGfestivala će svojim koncertom zaključiti mandolinski kvartet Da Capo u ponedjeljak, 5. rujna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi