rmn

VIDEOINTERVJU

Magdalena Blažević: Ne umišljam si da će moje knjige promijeniti svijet, dovoljno je da promijene pojedince

  • Bojan Stilin
  • Zadnja izmjena 12.06.2024 14:13
  • Objavljeno 08.06.2024 u 17:01
Bionic
Reading

Uoči dodjele tportalove nagrade za roman godine objavljujemo seriju kratkih intervjua s finalistima koji će se boriti za 10 tisuća eura i audioknjigu u izdanju Book&zvooka. Prva na redu je prošlogodišnja pobjednica Magdalena Blažević

Magdalena Blažević (1982.) rođena je i odrasla u Žepču. Diplomirala je hrvatski te engleski jezik i književnost. Lani je osvojila književnu nagradu tportala za roman 'U kasno ljeto', a godinu kasnije vraća se u konkurenciju s romanom 'Sezona berbe' te ponovo ulazi u finale.

Opisuje se kao 'čitateljica, spisateljica, možda i nesuđena fotografkinja, netko tko si još uvijek umišlja da će moći živjeti od pisanja'.

Roman 'Sezona berbe' opisala je kao 'ljubavni roman, ispripovijedan glasovima majki i kćeri koje se obraćaju ljubavnicima, ali također i roman o poetici napuštenih prostora, o iseljavanju, ratovima, nemogućnostima da se prevladaju traume'.

Magdalena Blažević Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Marijana Baškarad

'Svaki pisac nosi svoje teme u sebi i na neki način ih ne bira. Ne umišljam si da će moje knjige promijeniti svijet, ali znam da će promijeniti pojedince, što je sasvim dovoljno', rekla nam je Blažević.

Cijeli razgovor pogledajte u videu u nastavku, a više o ostalim finalistima doznajte ovdje. Sve ostale informacije o nagradi doznajte na podstranici tportalove književne nagrade.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Neven Bučević / tportal.hr

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal