NAGRADNJAČA

Maestro Leopold Hager u Lisinskom - dobitnik ulaznica

07.03.2011 u 14:07

Bionic
Reading

Nakon sjajnog maestra Kazushija Ônoa, u recentnoj sezoni Zagrebačke filharmonije nastavlja se serija gostovanja velikih dirigenata i izvedbi najvećih djela simfonijske glazbe. U petak 11. ožujka u Plavoj oktavi gostuje veliki austrijski maestro Leopold Hager, a tportal.hr poklanja dvije ulaznice najbržem čitatelju/čitateljici

Torinska La stampa ističe njegovu eleganciju, muzički brio, opijenost izvedbom, a amazon.com duhovito komentira kako će ovaj maestro zasigurno primiti veliki topli zagrljaj velikog Mozarta kad se jednom nađu zajedno među oblacima.

Hager je vodio najveće orkestre Mainza, Linza i Kölna, Freiburga, Salzburga i Luksemburga, bio je šef dirigent Volksopere u Beču i gostovao u najvećim glazbenim centrima svijeta, proslavio se mnogim izvedbama, a posebice onim djela Felixa Mendelssohna i Wolfganga Amadeusa Mozarta. Za prvo od dva gostovanja uz Zagrebačku filharmoniju odabrao je jedan od najvećih glazbenih izazova - veliku i veličanstvenu Devetu simfoniju bečkog majstora Gustava Mahlera. Unikatna, neponovljiva, jedna i jedinstvena već više od jednog stoljeća svi - i glazbenici i publika i kritika - u samim superlativima opisuju ovo remekdjelo simfonijske literature. Nastalo 1909. u idiličnoj atmosferi južnog Tirola, Deveta je labuđi pjev Mahlerova kasnog stila - fascinantno glazbeno svjedočanstvo o njegovu osobnom odnosu prema životu i smrti, stvaranju i umjetnosti.

U sezoni u kojoj obilježava 140 godina od početka vlastitog djelovanja, Zagrebačka filharmonija se s više izvedbi priključuje i svjetskoj proslavi 150. obljetnice Mahlerova rođenja te 100. obljetnice njegove smrti. I zato ne propustite majstora i Simfoniju! Leopolda Hagera i Mahlerovu Devetu... Samo u jednoj sezoni - s bezbroj glazbenih doživljaja Zagrebačke filharmonije.

Dvije ulaznice osvojila je Tihana Ropar.

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.