PREDSTAVE NA OTVORENOM

Ljetne noći Teatra Exit ove godine u dva dijela

21.06.2012 u 13:12

Bionic
Reading

Treće izdanje festivala Ljetne noći Teatra Exit održat će se u dva dijela. Prvi počinje 28. lipnja i traje do 21. srpnja, a osim izvedbi već dobro poznatih predstava crveno-crnog teatra, donose i premijeru predstave 'Bend' Saše Anočića

Poklonici kazališta i ovog će ljeta u Zagrebu imati prilike uživati u uspješnicama Teatra Exit. Za razliku od posljednje dvije godine, ovogodišnje izdanje festivala će se održati u dva dijela.

Kao protekle dvije godine, Teatar Exit i ovoga ljeta seli se iz Ilice 208 na otvorenu pozornicu u atriju Muzeja za umjetnost i obrt.

Prvi dio festivala počinje 28. lipnja, a gledatelji će imat prilike birati između već dobro poznatih Exitovih naslova 'SHAKEspeare na EXit', Kako misliš mene nema!?, 'Balon' , 'Glumac... je glumac... je glumac', 'Pas, žena, muškarac ', CABAres CABArei , 'Kontrabas' i 'Münchhausen'.

Premijerno će bit izvedena predstava 'Bend' nastala prema tekstu i pod redateljskom palicom Saše Anočića. U predstavi glume Saša Anočić, Matija Antolić, Tvrtko Jurić, Damir Klemenić, Marina Lamot, Tihana Lazović, Mateja Majerle, Jerko Marčić, Nera Stipičević i Neven Šverko, a nakon premijere 12. srpnja slijede i dvije reprizne izvedbe.

Prvi dio festivala završava 21. srpnja, a nastavlja se 30. kolovoza gostovanjem londonskog Theatre Ad Infinitum s nagrađivanom predstavom o smrti i sjećanju 'Translunar Paradise', autora i redatelja Georgea Manna.

Theatre Ad Infinitum u Zagrebu će ponovno izvesti i predstavu 'Odyssey', monodramu koju je prema motivima iz 'Odiseje' režirao Nir Paldi u izvedbi Georgea Manna. Predstava je ovjenčana nagradom Fringe First na čuvenom istoimenom edinburškom festivalu i nagradom publike na prošlogodišnjem Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci.

U drugom dijelu Ljetnih noći teatra Exit publika će imat prilike pogledati i prvu monodramu Rakana Rushaidata, predstavu 'Ja, tata' prema tekstu Bjarnija Haukura Thorssona i režiji Borisa Kovačevića.

Više informacija o programu potražite na internetskim stranicama.