SKUPOCJENA SMRT

Kurt Russell uništio muzejsku gitaru u Tarantinovu vesternu

07.02.2016 u 16:46

Bionic
Reading

Za potrebe snimanja Tarantinova vesterna 'Osmorica omraženih', muzej The Martin Guitar posudio je jedinstvenu gitaru pod pretpostavkom da će je zamijeniti replikom prije njezina potpuna uništenja

U Tarantinovu vesternu koji vrvi smrću likova, dogodila se još jedna, malo manje poznata smrt. Glumac Kurt Russell koji u filmu tumači lik lovca na glave Johna Rutha, uništio je skupocjenu gitaru staru 150 godina.

Iako je muzej The Martin Guitar posudio spornu gitaru pretpostavljajući da će biti zamijenjena identičnom replikom, takav scenarij nije se dogodio. Prema riječima filmskog montažera Marka Ulana zahtjev muzeja 'nije dobro iskomuniciran s Kurtom'.

Kao što se moglo pretpostaviti, muzej The Martin Guitar nimalo nije sretan, a njegov direktor Dick Boak cijeli incident opisao je riječju 'uznemirujući' nadodavši: 'Ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Ne vjerujem da išta može nadoknaditi takav vrijedan predmet. Iako smo od osiguranja potraživali novčanu naknadu, tu se ne radi o novcu. Riječ je o očuvanju američke glazbene povijesti i baštine'.

Kao rezultat nesretnog incidenta, direktor muzeja je rekao da više ne planiraju iznajmljivati gitare za filmove ni pod kojim uvjetom.

Kako je izgledalo neslavno Kurtovo uništavanje skupocjene gitare, pogledajte ovdje: