NAGRADNJAČA

KulTurist nagradio

09.06.2010 u 11:01

Bionic
Reading

T-Com je šesti put zaredom pokrenuo projekt KulTurist u želji da popularizira kulturna događanja u Hrvatskoj i pomogne njihovo održavanje. Ove su godine na listi potvrđenih velikih kulturnih manifestacija koje ulaze u projekt, uz ZagrebDox, Vukovar film festival, Festival igranog filma u Puli i Splitsko ljeto, a nastavit će se podupirati i Kazalište Ulysses. Ovom prilikom tportal.hr poklanja najbržim čitateljima majice s natpisom KulTurist

ZAGREBDOX 2010 (Zagreb) - U programu najvećeg međunarodnog festivala dokumentarnog filma u regiji koji se održava u kinodvoranama Movieplexa u Centru Kaptol ove je godine bilo oko 140 filmova iz cijelog svijeta.

PULA FILM FESTIVAL (Pula) - Najstariji hrvatski filmski festival održat će se ove godine 57. put. Nakon tjedan dana projekcija filmova u međunarodnoj konkurenciji, od 17. srpnja prikazivat će se recentna domaća igrana filmska ostvarenja koja se natječu za nagradu Zlatna Arena.

KAZALIŠTE ULYSSES (Brijuni) - Kazalište Ulysses je kazališni prostor prožimanja duhovno srodnih umjetnika. Njegovi osnivači su glumac Rade Šerbedžija i književnik Borislav Vujčić, a djelovanje je usko povezano s istarskim područjem oko Vodnjana, Fažane, Brijuna i Pule. Imenom je hommage Jamesu Joyceu, književniku čija biografija i djelo svjedoče o nazočnosti na tom otočju.

SPLITSKO LJETO (Split) - Tradicionalni ljetni festival opere, drame, plesa i glazbe odvija se u ambijentalnim prostorima grada Splita - u povijesnoj jezgri grada i izvan nje. Festival, uz vlastitu produkciju HNK Split, ugošćuje brojne glazbene, scenske i plesne izvedbe iz zemlje i inozemstva. Splitsko ljeto ide u red naših najstarijih i najatraktivnijih ljetnih festivala - redovito se održava od 1954. godine.

VUKOVAR FILM FESTIVAL (Vukovar) - Filmski festival održava se na vukovarskom šlepu, a osnovu programa čine filmovi deset podunavskih zemalja, dok drugi dio programa donosi atraktivne filmske naslove cijenjenih redatelja i filmove koji su osvojili relevantne nagrade na međunarodnim festivalima.

Više informacija o Kulturistu saznajte ovdje

Majice su osvojili:

Ines Mamula
Katarina Karačić
Suzana Botica
Anita Kalajžić
Ena Kereš