TRI SLUČAJA ZARAZE

Koronavirus ušao u HNK Ivana pl. Zajca i odgodio premijeru opere 'Carmen', ali i druge izvedbe

20.10.2020 u 19:02

Bionic
Reading

U HNK Ivana pl. Zajca potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom, obaviještavaju iz riječkog kazališta, zbog čega je bilo nužno mijenjati zakazani program. Priopćenje prenosimo u cijelosti

Obavještavamo da su u HNK Ivana pl. Zajca potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom. Oboljeli od Covida-19 su iz Opernog zbora zbog čega su sve njegove članice i članovi, prema odluci epidemiologa, upućeni u samoizolaciju.

Zbog toga, nažalost, u naredna dva tjedna nećemo biti u mogućnosti izvesti planiranu premijeru te reprize opere 'Carmen', kao ni Mozartov Requiem.

Kako bismo izbjegli da se naše gledateljice i gledatelji drugih programa osjećaju nelagodno u Kazalištu, uprava HNK Ivana pl. Zajca je procijenila da je u ovoj situaciji najodgovornije i najkorektnije odgoditi i druge predstave koje su bile na repertoaru u ovome tjednu (Il vangelo del nemico 21.10., Plamteća voda od 22. i 23.10.) te ih izvesti naknadno, u što skorije vrijeme.

Dramski i baletni kazališni ansambli nastavljaju s radom i pripremama novih kazališnih programa za studeni i prosinac.

O nastavku programa sljedećeg tjedna i mogućim promjenama uskoro ćemo informirati javnost.

Vidimo se uskoro ponovno u riječkom HNK. Sezona naslovljena 'Opstanak' tek je započela.

Našim kolegicama i kolegama, kao i svima drugima pogođenima epidemijom, želimo što brže ozdravljenje i oporavak.

Za sve dodatne informacije o rezerviranim i kupljenim ulaznicama za odgođene programe moguće je kontaktirati Ured prodaje (tel. 355.924, 355.909; prodaja@hnk-zajc.hr) te blagajnu Kazališta (tel. 337.114; blagajna@hnk-zajc.hr).