DVORANA LISINSKI

Koncert u spomen na maestra Milana Horvata

14.01.2014 u 13:03

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija komemoracijom i prigodnim koncertom oprostit će se od jednog od svojih najvećih i najzaslužnijih umjetnika, maestra Milana Horvata

Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića izvest će Mahlerov Adagietto i Mozartov Requiem.

Komemoracija i koncert u spomen na maestra Milana Horvata održat će se u utorak 21. siječnja u 19.30 u dvorani Lisinski. Zagrebačka filharmonija, kojoj je maestro Horvat od 1985. bio doživotni počasni šef-dirigent, u toj će prigodi nastupiti pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića, Horvatovog učenika i velikog poštovatelja.

Prema želji gospođe Nevenke Bidjin-Horvat, maestrove udovice, koncert će početi Adagiettom iz Pete simfonije Gustava Mahlera, čija djela u interpretacijama maestra Horvata pamtimo kao osobito uzvišene umjetničke doživljaje. Nakon komemorativnih govora slijedit će izvedba Mozartova Requiema uz sudjelovanje Akademskog zbora I. G. Kovačić sa solistima: sopranistica Martina Zadro, altistica Martina Gojčeta-Silić, tenor Tomislav Mužek i bas Luciano Batinić.

U predvorju dvorane, pokraj biste Vatroslava Lisinskog, bit će otvorena i knjiga žalosti.

Bit će to prilika za oproštaj od jednog od najvećih hrvatskih glazbenih umjetnika na za to najprikladnijem mjestu, u dvorani Lisinski koju je upravo maestro Horvat sa Zagrebačkom filharmonijom prije 40 godina i otvorio.

Ulaz na komemoraciju i koncert je slobodan.