PRIJETNJA OVRHOM

Kiklop Nives Celzijus u sigurnim rukama

12.12.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Suprotno tvrdnjama Nives Celzijus da nije dobila zasluženog Kiklopa, odvjetnik Rudolf Frančula koji zastupa pulski Sa(n)jam knjige kazao je da su joj Kiklopa poslali, no Nives ga nije preuzela pa je sada pohranjen u njegovom uredu

Nives Celzijus i njezin izdavač Premier Media d.o.o.priopćili su da je Općinski sud u Puli, u rješenju o ovrsi donesenom 6. prosinca ove godine, odredio Udruzi Sa(n)jam knjige da najkasnije do nedjelje 15. prosinca održi dodjelu nagrade Kiklop u kategoriji Hit godine za 2008. u Domu hrvatskih branitelja u Puli, na kojoj će autorici knjige 'Gola istina' Nives Celzijus i izdavaču knjige Premier Media dodijeliti i ravnopravno uručiti skulpturu Kiklop i diplomu koja potvrđuje dobitnika nagrade za navedenu kategoriju.

Drugačije tumačenje sudskog rješenja dobili smo od odvjetnika koji zastupa Sa(n)jam knjige u Istri, Rudolfa Frančule. U razgovoru za tportal Frančula je kazao da su nakon prethodnog sudskog rješenja, prema kojem je Sajam trebao Nives Celzijus dati osvojenu nagradu, skulpturu i plaketu poslali na njezinu i adresu izdavača, no oni nisu preuzeli pošiljku.

Ujedno, iz pulskog sajma demantirali su tvrdnju Nives Celzijus da su joj na kućnu adresu umjesto plakete i skulpture poslali roman 'Kiklop' Ranka Marinkovića.

Tako su plaketa i skulptura Kiklopa vraćeni pošiljatelju i sada se, kazao je Frančula, nalaze u njegovom pulskom odvjetničkom uredu.

Frančula je kazao da će uložiti žalbu na posljednje sudsko rješenje 6. prosinca te vjeruje da će sud preinačiti zahtjev. Ukoliko rješenje ostane isto, a Sajam ga ne izvrši, bit će kažnjen novčanom kaznom od 50.000 tisuća kuna, a odgovorna osoba, direktorica Sajma Magdalena Obradović-Vodopija, s 5.000 kuna.

Nives Celzijus i njezin izdavač ovu su priču aktualizirali u jeku 19. po redu Sa(n)jam knjige u Istri, samo nekoliko dana pred ovogodišnju dodjelu nagrade Kiklop.