9. RUJNA

Jedinstvena interpretacija Puccinijeve 'La Boheme' u Grožnjanu

07.09.2018 u 11:58

Bionic
Reading

Puccinijeva 'La Boheme', najpopularnija opera u povijesti, doživjet će jedinstvenu vokalnu interpretaciju mladih polaznika grožnjanskog Opernog studia 9. rujna u Grožnjanu u 20 sati

Operni studio glazbena je radionica opernog pjevanja i dio programa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu koji već desetljećima uživa status svjetske, ljetne meke za glazbenu mladež.

Operni studio vodi Berislav Jerković, profesor na Umjetničkoj akademiji u Osijeku i umjetnički voditelj Opernog ansambla Umjetničke akademije. Čest je voditelj brojnih majstorskih radionica i stručnih seminara za pjevače, zborovođe i voditelje vokalnih ansambala u Hrvatskoj, Mađarskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Kanadi i SADu. Uz izniman rad u edukaciji ima i uspješnu pjevačku karijeru, a bavi se i intenzivnom dirigentskom djelatnošću, te sa zborovima i ansamblima koncertira u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je brojnih nagrada kao solist i dirigent.

Mladi polaznici Opernog studia intenzivno su usvajali znanja i vještina vokalne umjetnosti tokom osmodnevne radionice te s mentorom individualnim su radom usavršavali svoje glasovne sposobnosti koje će prikazati publici jedinstvenom interpretacijom slavne opere Giacoma Puccinija 9. rujna u grožnjanskom Kaštelu s početkom u 20 sati.

Život pariških boema i njihov studentski, siromašni i umjetnički svijet prožet ljubavnim pričama u Latinskoj četvrti interpretirat će Olivija Doutney iz Velike Britanije, Sanja Garanis iz Kanade, Aaron Eaves iz SAD-a, Stevan Karanac i Milan Perišić iz Srbije, te Anja Papa, Blaž Galojlić i Vladimir Jakšić iz Hrvatske. Mlade će operne pjevače pratiti Ante Blažević, pijanista, a cijelu koncertnu večer umjetnički uređuje Jerković.

Detaljne informacije o programima Međunarodnog kulturnog centra u Grožnjanu potražite na službenoj stranici.