FILM SNIMLJEN MOBITELOM

Izvrsna komedija trans tematike 'Tangerine' otvara Motovun

06.07.2016 u 14:03

Bionic
Reading

Prvu večer 19. Motovun Film Festivala, 26. srpnja, obilježit će humoristična drama Seana Bakera 'Tangerine'. Zabavna i autentična priča o osvetničkom pohodu ljubomorne seksualne radnice u potpunosti je snimljena mobitelom, stvarčicom koja je glavni pokretač nevolja u posljednjem festivalskom filmu, komediji 'Potpuni neznanci'. U njemu grupica prijatelja na urnebesno neugodan način otkriva da se baš i ne poznaju najbolje, a bit će prikazan 30. srpnja, na zatvaranju festivala

Humoristična drama 'Tangerine' u režiji Seana Bakera predvodi generaciju filmova snimljenih novim tehnologijama, istaknuvši se kao najbolji (i najljepši) film u potpunosti snimljen mobitelom. Tri iPhonea 5s opremljena anamorfnim lećama korištena su za snimanje ove priče o transrodnoj seksualnoj radnici koja na Badnjak, po izlasku iz zatvora, prljavim cestama Hollywooda kreće na ljubavno-osvetnički pohod.

Vođena bijesom i ljubomorom, Sin-Dee prolazi cijeli grad, upadajući iz jedne kaotične situacije u drugu, kako bi pronašla svog dečka i svodnika Chestera te ženu s kojom ju je varao. Pulsirajuća energija 'Tangerinea' skriva nježnu empatiju koja izvire baš u trenucima najglasnijeg smijeha. Ovaj višestruko nagrađivani film premijeru je doživio prošle godine na festivalu Sundance.


Talijanska humoristična drama 'Potpuni neznanci' poznatog redatelja Paola Genovesea nagrađena za najbolji scenarij na filmskom festivalu Tribeca, zatvorit će 30. srpnja ovogodišnji program Motovun Film Festivala.

Stvarčica koju svi s lakoćom nosimo u džepu, neophodni komad elektronike koji čuva sočne razgovore, poruke i slike, bit će glavni krivac za nevolje protagonista 'Potpunih neznanaca'. U filmu grupica prijatelja okupljena na zajedničkoj večeri odluči igrati naizgled bezazlenu igru: svi stavljaju mobitele na stol i naglas čitaju poruke koje im dolaze tijekom druženja. Ni ne sluteći koliko se zapravo ne poznaju, ugodno okupljanje pretvara se u urnebesnu kolektivnu svađu.