RAZUMIJEMO LI UMJETNOST?

Izložba otvorena za pitanja publike

25.07.2013 u 13:40

Bionic
Reading

Članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i ove će godine predstaviti svoja ostvarenja na izložbi koja se otvara u petak, 26. srpnja, u Domu HDLU-a

Prvoga dana izložbe Irena Kraljić izvest će performans 'Povratak zemlji' na kojem će od gline oblikovati sjedeću figuru, a tijekom izložbe, koja traje do 18. kolovoza, dobitnik nagrade ovogodišnjega Zagrebačkog salona Ivan Ladislav Galeta nastavit će realizaciju koncepta rada 'Multiplicirani autoportret u nestajanju' u Galeriji 'Bačva'.

Rad članova toga društva predstavit će se javnosti pitanjima postavljenim umjetnicima uz njihov rad. Zahvaljujući odgovorima umjetnika, publika će dobiti uvid u to tko su zapravo oni, čime se bave, što misle o svojim radovima i radovima svojih kolega te zašto su izabrali baš taj izloženi rad, priopćio je HDLU najavljujući izložbu. Osim toga, publika će dobiti priliku ispuniti kratak upitnik o izložbi, radovima i umjetnicima.

Napominjući kako su posljednjih nekoliko godina godišnje izložbe uglavnom dobivale negativne kritike, HDLU ističe da će se tako možda dati novi odmak koji će članovima i koordinatorima pomoći da buduće izložbe budu kvalitetnije te da i kritičari i izlagači budu zadovoljni.