SURF ART

Interaktivna online izložba Claudea Moneta

01.12.2010 u 10:00

Bionic
Reading

U pariškom Grand Palaisu održava se velika izložba impresionista Claudea Moneta, koja donosi više od dvije stotine njegovih radova pomoću kojih posjetitelji mogu pratiti umjetnički razvoj slikarskog velikana

Više od dvije stotine radova Claudea Moneta, posuđenih iz kolekcija vodećih svjetskih muzeja poput njujorškog Meta i pariškog Louvrea te zbirki brojnih privatnih kolekcionara, pruža kronološku sliku slikarova razvoja tijekom 60 godina njegova stvaralaštva. Zbog velikog interesa, pariški Grand Palais u siječnju će raditi i u noćnoj smjeni, a svi oni koji nisu u prilici fizički posjetiti izložbu mogu dobiti dobar uvid na stranicama muzeja.

Krećući se lijevo, desno, gore ili dolje interaktivnim stranicama muzeja, posjetitelji mogu, klikom na pojedino djelo, saznati koje je godine nastalo i iz koje je zbirke preuzeto, kao i druge, manje poznate detalje. Primjerice, pročitati ponešto o tehnici koju je slikar koristio, životnim prilikama u kojima se nalazio ili situacijama koje su ga inspirirale na stvaranje slike.

Monetovu izložbu, otvorenu krajem rujna, dosad je vidjelo više od 550.000 ljudi, prosječno sedam tisuća dnevno. Organizatori se nadaju da će do 24. siječnja, dokad traje, muzej oboriti rekord od milijun posjetitelja.