SELI U ŠPANJOLSKU?

Igra prijestolja definitivno odlazi iz Dubrovnika

21.08.2015 u 16:27

Bionic
Reading

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić izrazio je žaljenje zbog činjenice da se šesta sezona HBO-ovog hit-serijala Igra prijestolja neće ove godine snimati u Dubrovniku

Vlahušić je ustvrdio kako je ta kuća u dosadašnjem radu iskazala visoku profesionalnost te kako će, ako se nekad odluče vratiti snimati u Dubrovniku, imati iste uvjete i potporu kao i dosad.

'U ovom trenutku nemamo službenih saznanja o snimaju šeste sezone. Grad Dubrovnik je HBO-u zahvalan za sve ono što je napravio u Dubrovniku i Hrvatskoj kroz angažman statista, produkciju, financiranje troškova što je Gradu donijelo nemjerljivu izravnu i neizravnu marketinšku promociju. HBO je u produkciji slijedio profesionalnost na najvećoj svjetskoj razini što je i rezultirao visokom razinom gledanosti u cijelom svijetu. Zbog toga vjerujem da će autori i producenti donijeti najbolju odluku za projekt i posljednje dvije sezone napraviti još boljima od prethodnih. Ako odluče opet snimati na lokacijama u Dubrovniku, imat će iste uvjete i potporu kao i dosad. Veselimo se svakoj potencijalnoj suradnji koja će rezultirati vrhunskom produkcijom i još jednom odličnom sezonom', ističe u svojoj izjavi Vlahušić.

Inače, nakon brojnih medijskih upita i špekulacija, The Independent je od HBO-a dobio službenu potvrdu o tome kako se šesta sezona 'zbog potreba priče i lokacije' neće snimati u Dubrovniku, a pitanje eventualnog povratka uvjetovano je dogovorom oko budućih sezona serijala.


Grad Dubrovnik glumio je Kraljev grudobran, odnosno King's Landing od druge sezone. Prema nekim medijskim napisima, nastavak snimanja seli se u Španjolsku, u povijesni grad Gironu. Šesta sezona na male bi ekrane trebala bi stići u travnju iduće godine.