ODVAŽNI KONCEPT

Igor Jurilj skinuo Lady Gagu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.11.2010 20:20
  • Objavljeno 02.11.2010 u 19:29
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Izložba autora Igora Jurilja otvara se u knjižari Rockmark u srijedu, 3. studenog u 18 sati i i podijeljena je u pet segmenata, u čijem sudjelovanju posjetitelj zadovoljava sva osjetila

Konceptualna izložba GaGaizam autora Igora Jurilja (autor izložbe 'U zečjoj rupi' s Anđom Marić Josipom Lisac i Davorom Gopcem) utemeljena je na fenomenu pop pjevačice Lady Gage, sveprisutne umjetnice koja je u dvogodišnjem periodu obilježila glazbenu industriju, ali i redefinirala pop kulturu vlastitom vizualnom reprezentacijom.

Promo fotografije

Promo fotografije

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Medijsko otvorenje je u srijedu, 3. studenoga u 18 sati, a izložba koja će trajati od 4. studenoga do 15. prosinca 2010. u zagrebačkoj knjižari Rockmark konceptualnog je karaktera i podijeljena je u pet segmenata, u čijem sudjelovanju posjetitelj zadovoljava sva osjetila.

GaGaizam čini Odaja, svojevrsna tvornica s popartističkim aluzijama, kao Gagin mikrokozmos doslovce optočen i okružen njezinim multipliciranim likom u vidu serije plakata s jednim motivom - crno-bijelim portretom, stigmatiziranim križem. Potom, Odaju ilustriraju staklene ikone kombinirane ikonografije same pjevačice, ali i ikona pop-kulture, zatim slagalica Lady Gage u prirodnoj veličini koju stoga posjetitelji s lakoćom slažu u njezin potpuni lik na interaktivnom zidu.

Naposljetku, vizualni aspekt GaGaizma upotpunjuje Komora kao konceptualna instalacija u formi izloga s paštetom imena GaGeta i otisnutim likom GaGe na ovom popularnom svakodnevnom prehrambenom proizvodu, čime se evocira novouvriježena sintagma i fraza 'iskakanja iz paštete'.

Posljednji segment gustativnog karaktera čine slatki keksi i slani krekeri u obliku slova G i A, čime se konačno konotira konzumacija, a potom probavljanje same Lady Gage, zbog čega je konceptualno iskustvo potpuno.

Cijena ulaznice iznosi 1 (jednu) kunu

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi