veliki uspjeh

Hrvatski plesači osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu u stepu u Velikoj Gorici

24.11.2022 u 15:20

Bionic
Reading

Od 23. do 26. studenog po prvi se puta u Hrvatskoj održava Svjetsko prvenstvo u stepu, na kojem su među 1200 plesača iz čak 19 zemalja svijeta nastupili i hrvatski plesači

Osim što su se plasirali u dječja, juniorska i seniorska finala, plesači Plesnog studija Step by step iz Zagreba osvojili su 1. mjesto u kategoriji dječjih step formacija s koreografijom 'Welcome to the Ritz' u koreografiji Ivane Miličević i tako dodali još jednu svjetsku zlatnu medalju hrvatskim plesnim uspjesima.

Osim dječje formacije, odličan rezultat ostvarila je i Vita Fiket iz Plesnog studija Step by step osvojivši 4. mjesto u jednoj od najtežih kategorija, ženskim juniorskim solima s koreografijom Vendy Zajec. Posebno oduševljenje publike izazvala je i produkcija 'This is the greatest show' koreografa Vendy Zajec i Frana Žuglića (Plesni studio Step by step) koju je otplesalo 50 plesača i koji su se okitili svjetskom broncom! Treće mjesto osvojio je i dubrovački Step 'n' jazz s juniorskom step formacijom u koreografiji Linde Valjalo.

Nakon 20 godina sudjelovanja na svjetskim prvenstvima u stepu i postizanja vrhunskih rezultata na istima, Hrvatski plesni savez dobio je priliku organizirati Svjetsko prvenstvo u ovoj posebnoj plesnoj disciplini i u Veliku Goricu dovesti vrhunske svjetske plesače stepa. Tako su zadnjih dana u Hrvatsku stigli steperi iz SAD-a, Kanade, Švicarske, Japana, Poljske, Ukrajine, Meksika, Italije i drugih zemalja koji se natječu u dječjim, juniorskim i seniorskim kategorijama.

Hrvatski plesni savez (nasljednik Hrvatskog show dance saveza) djeluje gotovo 30 godina i okuplja 20-ak plesnih klubova s više od 1000 članova koji su tijekom niza godina međunarodnih natjecanja u organizaciji International Dance Organization u svijetu vrlo uspješno predstavljali Hrvatsku i tako stvorili imidž zemlje s iznimno talentiranim i sposobnim plesačima, ali i koreografima i trenerima.

Najznačajnije nagrade u savezu na međunarodnim natjecanjima postižu upravo plesači stepa, posebne i atraktivne plesne tehnike koju su naša dva plesna studija, Step by step iz Zagreba i Step 'n' jazz iz Dubrovnika popularizirali na našim prostorima. Step je specifična plesna tehnika u kojoj plesači zvukovima svojih step cipela stvaraju ritmove i nadopunjuju glazbu stoga step plesači istovremeno rade na razvijanju muzikalnosti, kondicije, snage, ali i atraktivnosti koreografija. Pozivamo i vas da dođete podržati naše plesače u subotu navečer u finalima seniorskih kategorija i otkrijete kakvi se sve vrhunski talenti stvaraju u hrvatskim plesnim dvoranama.