DOBITNIČKI MLIN ZA KAVU

Hrvatska dizajnerica pobijedila na međunarodnom natječaju

06.08.2012 u 11:44

Bionic
Reading

Nagradu desetog natječaja dizajnera Trieste Contemporanea dobila je hrvatska dizajnerica Ena Priselec

Ove godine na natječaju nazvanom Double Track sudjelovalo je 200 dizajnera i umjetnika, a zadatak je bio da odaberu funkcionalni objekt iz tradicije dizajna i redefiniraju mu izgled ili namjenu.

'Ideja nam je bila da napravimo protutežu proslavljenim trendovima, s obzirom na to da živimo u konzumerističkom društvu u kojem dizajn nalazimo svugdje i nigdje', objasnila je koncept odabira natjecateljskih radova Susanna Legrenzi, kuratorica natječaja Trieste Contemporanea i novinarka iz Milana.

Zagrebačkoj studentici dizajna Eni Priselec pripala je nagrada centralnoeuropske inicijative, koja se dodjeljuje autorima iz centralne i istočne Europe. Ona se odlučila za redizajn električnog aparata za kavu koji je ponovno vratila na prvotnu funkciju - manualno mljevenje. Nagradu joj je osigurao 'efektivan i sofisticiran dizajn, koji je vratio kvalitetu i ideju jednostavnosti svakodnevnog života', objasnili su članovi žirija.


Ceremoniju dodjele nagrada i izložba odabrana 33 rada, koja traje 13. srpnja do 13.rujna, možete pogledati ovdje, a osim pobjedničkog rada, uvršten je i rad još jedne hrvatske dizajnerice, Tajane Zver