dragi susjedi

HRT-ov dokumentarni film premijerno na Liburnia film festivalu

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 18.08.2017 18:50
  • Objavljeno 18.08.2017 u 18:50
Dragi susjedi

Dragi susjedi

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT Promo

Dokumentarni film 'Dragi susjedi' bit će premijerno prikazan u četvrtak 24. kolovoza na Liburnia film festivalu u Opatiji. Priča je to o životu u jednoj zagrebačkoj ulici u koju se doselilo desetak novih stanara. Svi su oni ljudi pod međunarodnom zaštitom, izbjegli iz svojih zemalja. No, njihovi novi susjedi, stari Zagrepčani, nisu sretni zbog pridošlica o kojima gotovo ništa ne znaju

Dokumentarac je režirao Nebojša Slijepčević, a zajedno s urednicom i izvršnom producenticom Danielom Draštatom potpisuje i scenarij. Riječ je o zanimljivome filmu nastalome u međunarodnoj koprodukciji Europske radiodifuzijske unije (eng. European Broadcasting Union – EBU), koji će nakon festivalske premijere svoju televizijsku premijeru imati na nizozemskoj javnoj televiziji Nederlandse Publieke Omroep sredinom rujna, a na Hrvatskoj radioteleviziji gledatelji će ga moći pogledati u siječnju iduće godine, stoji u priopćenju.

'Film Dragi susjedi govori o tome kako nam malo treba da bismo se upoznali, ali i da baš uvijek samo malo nedostaje da to i učinimo', ističe urednica, izvršna producentica i scenaristica Daniela Draštata.

'Film bi bilo nemoguće snimiti bez naših azilanata, zagrebačke obitelji Basić i mnogih institucija koje su pomogle realizirati snimanje. Uz festivalsku publiku, film će vjerojatno gledati i velik broj gledatelja na čak šest europskih televizija, a želim vjerovati da je riječ o još nekoliko filmskih minuta koje pomažu integraciji i prihvaćanju naših novih susjeda. Riječ je o izrazito aktualnoj temi o kojoj premalo znamo', dodaje Daniela Draštata.

Dragi susjedi

Dragi susjedi

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT Promo

Ekipu filma, uz redatelja i snimatelja Nebojšu Slijepčevića te urednicu i scenaristicu Danielu Draštatu, čine montažer Filip Karabelj i kolorist Bogdan Tankosić. Za oblikovanje zvuka zadužen je Robert Stanić, producentica je Ana Šaronja, asistentica Mirela Bedić, prevoditeljica Sandra Mlađenović, a dizajner Dario Iričanin. Izvršni su producenti Daniela Draštata i Frans Jennekens.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!