Besplatni koncerti

HNK Zagreb nastavlja s glazbenom turnejom po kvartovima

18.05.2020 u 22:59

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, nakon iznimno uspješnoga prvog ciklusa 'HNK u vašem kvartu' u iduća dva tjedna nastavlja s koncertima po zagrebačkim kvartovima, a prvi će 20. svibnja u Parku Ribnjak za prolaznike pjevati Lana Kos i Ljubomir Puškarić

Program središnjeg hrvatskog nacionalnog teatra 'HNK u vašem kvartu' započeo je s glazbenim događajima 4. svibnja, darujući sugrađanima najpoznatije arije svjetskih opera u izvedbi članova ansambla Opere zagrebačkog HNK, te im pružio mogućnost da sa svojih prozora, balkona i iz kvartova uživaju u izvedbama.

'Na taj je način HNK u Zagrebu, do ponovnog otvaranja dvorane kazališta, uspio održati uspješnu komunikaciju sa svojim gledateljima', ističu iz HNK-a.

Najavljuju kako zbog velikog broja zahtjeva građana koji su s oduševljenjem podržali projekt te se odazvali u velikom broju - uz primjerenu fizičku udaljenost, 'HNK u vašem kvartu' nastavlja s turnejom te će razveseliti još nekoliko zagrebačkih kvartova, poput Zapruđa, Trešnjevke, parka Ribnjak i parka Maksimir, gdje će koncert na maloj pozornici na ulazu u Park Maksimir biti ostvaren u suradnji s Javnom ustanovom Maksimir.

  • +16
Zagreb: HNK u vašem kvartu - za građane koncert na otvorenom izvele operne pjevačice Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Prvi nastup prvog ciklusa održan je u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, gdje su pjevali solistica Opere Lana Kos i prvak Opere Ljubomir Puškarić uz klavirsku pratnju Nine Cossetto, koja je bila klavirska pratnja i nastupu prvaka Opere Ivane Lazar i Ozrena Bilušića u Travnom, kod Mamutice, na platou kod KUC-a Travno.

U nedjelju 10. svibnja, prvakinja Opere Valentina Fijačko Kobić i nacionalna prvakinja Opere Dubravka Šeparović Mušović uz pratnju Helene Borović na klaviru priredile su pravu glazbenu poslasticu u zagrebačkoj Martićevoj ulici, gdje su prisutni nakon koncerta uz gromoglasan aplauz tražili bis.

Stanovnici Vrbana uživali su u opernim izvedbama opernih prvaka Ivane Lazar i Ljubomira Puškarića uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića. Posljednji koncert ciklusa održan je u parku dr. Franje Tuđmana, gdje su nastupili prvaci Opere Stjepan Franetović i Tamara Franetović-Felbinger.

Novi ciklus počinje 20. svibnja u 20 sati u Parku Ribnjak, gdje će sopranistica Lana Kos i bariton Ljubomir Puškarić nastupiti uz klavirsku pratnju Nine Cossetto.

Sljedeći će ulični koncert 23. svibnja u 20 sati u Parku Stara Trešnjevka održati mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović i sopranistica Valentina Fijačko Kobić. Na klaviru će ih pratiti Vjekoslav Babić. U srijedu 27. svibnja u 20 sati u Parku Zapruđe Tamara Franetović-Felbinger (sopran) i Stjepan Franetović (tenor) nastupit će uz pratnju na klaviru Helene Borović.

  • +4
Program HNK u vašem kvartu, nastup u Travnom Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Posljednji nastup bit će, 31. svibnja također u 20 sati, kada će svečani koncert povodom Dana grada Zagreba pod nazivom 'HNK gradu' na maloj pozornici Parka Maksimir održati Sofia Ameli Gojić (mezzosopran), Tamara Franetović-Felbinger (sopran), Siniša Hapač (bariton), Stjepan Franetović (tenor) i Ivana Lazar (sopran). Na klaviru će ih pratiti Helena Borović.

Projekt "HNK u vašem kvartu" realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja programe prati i na svojim internetskim stranicama www.infozagreb.hr te na društvenim mrežama.