HNK U VAŠEM KVARTU

Mali operni spektakl na otvorenom: Solisti Opere održali koncert kod Bookse

09.05.2020 u 23:31

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, svojim je sugrađanima darovao male operne spektakle na otvorenom i to u izvedbi solista Opere

Od ponedjeljka 4. svibnja HNK u Zagrebu obilazi zagrebačke kvartove kako bi omogućili građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivnijih opernih arija. To je njihov način da zahvale sugrađanima koji su u ovakvim nesvakidašnjim kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima.

Projekt 'HNK u vašem kvartu' realiziran je u u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a prvi koncert održan je u ponedjeljak 4. svibnja u glazbenome paviljonu na Zrinjevcu. Tada su publiku svojim izvedbama oduševili Lana Kos i Ljubomir Puškarić.

  • +16
Zagreb: HNK u vašem kvartu - za građane koncert na otvorenom izvele operne pjevačice Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Večeras je koncert održan u Martićevoj 14 d, kod Bookse, gdje su svoje glasovne sposobnosti pokazali sopranistica Valentina Fijačko Kobić, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović uz pratnju Helene Borović na klaviru.

Ljubitelje klasike očekuje još dva koncerta - 13. svibnja na Vrbanima, točnije u parku kod shopping centra Point, Rudeška cesta 169 a, te 16. svibnja u parku dr. Franje Tuđmana, iza Ministarstva graditeljstva, Republike Austrije 20.