Goulash Christmas Party

Umirovljenicima, osobama s invaliditetom i tražiteljima azila upad na ovaj tulum je - besplatan

15.12.2022 u 13:13

Bionic
Reading

Hrvatski Goulash Disko, koji je već postao poznat kao prvi crowdfunded glazbeni festival na svijetu, pomiče granice inkluzivnosti za svoj Božićni party, koji se održava u Petom kupeu u Zagrebu ove subote, 17. prosinca, čime će postati prvi inkluzivni party uopće

Goulash Disko tim odlučio je dati besplatan ulaz svim ranjivim skupinama koje su, prema njihovom mišljenju, nedovoljno zastupljene po klubovima.To su prije svega starije osobe pa će tako svi stariji od 60 godina dobiti besplatan upad uz predočenje osobne iskaznice na ulazu.

Osobe s invaliditetom i njihove pratnje također imaju besplatan ulaz, te mogu stupiti u kontakt s lokalnim herojem Slavenom Škrobotom, koji se brine za besplatne ulaznice i pozivnice, dok se Peti Kupe, mjesto događaja, pokazao kao izvrstan partner za ovakav pothvat budući da nudi prilagođenu infrastrukturu kao što su WC za osobe s invaliditetom, ravan pod i parking, javljaju nam organizatori.

U akciju su uključene i razne organizacije, usmjerene na pomoć tražiteljima međunarodne zaštite, te će se pridružiti događaju, kako bi svi zajedno, i korisnici i osoblje, proslavili ovo božićno vrijeme. Yves Taquet, izvršni direktor festivala, objašnjava: "Inkluzivnost na zabavama i događajima trenutno je vruća tema u Europi. Glazbenom industrijom, a posebno DJ scenom jasno dominiraju bijeli muškarci. Iz tog razloga mnogi organizatori, kada biraju izvođače za svoje događaje, sve više pažnje posvećuju rodnoj ravnoteži, kao i zastupljenosti različitih etničkih grupa i osoba različitih seksualnih orijentacija. Pratimo trend, ali smo za našu božićnu zabavu htjeli otići korak dalje potičući inkluzivnost ne samo iza DJ pulta, već i unutar publike. Zbog toga smo odlučili dati besplatan ulaz društvenim skupinama koje su inače odsutne na ovakvim događajima: starijima, osobama s invaliditetom i tražiteljima azila. Mislimo da je takva ideja u skladu s božićnim duhom, a osim toga, na ovaj način bismo voljeli poslati pozitivnu poruku ostalim organizatorima zabava i događaja u Hrvatskoj, kako bismo svi zajedno, nadamo se, pokrenuli promjenu."

Izvođače je pomno i pažljivo izabrao Logeshen Moorgan, član Goulash Disko tima od 2018. Za prvu Goulash Disko zabavu u Petom kupeu je pripremio raznolik program sa sljedećim glazbenim umjetnicima:

- Lipelis, jedan od najvećih moskovskih glazbenih producenata, koji je nedavno emigrirao u Beograd jer je zbog rata i trenutačne političke situacije u Rusiji budućnost umjetnika vrlo ugrožena.

- NikNak je prva crnkinja koja je osvojila slavnu nagradu Oram, slaveći novu generaciju progresivnih i ambicioznih žena, trans i nebinarnih glazbenih umjetnica u Ujedinjenom Kraljevstvu.

- Lefto Early Bird, jedan od najvažnijih tastemakera, radijskih voditelja i DJ-a u Europi. Fact! časopis navodi da je on "Omiljeni DJ vašeg omiljenog DJ-a". Nakon 10 godina ovaj Belgijanac dolazi ponovo u Zagreb.

Izvor: Društvene mreže

- Posljednji, ali ne i manje važan, Fourmï Rouz, član Goulash Disko tima, infiltrator/DJ/kustos, stanovnik svijeta koji dolazi s otoka Mauricijusa s torbom punom glazbenih dragulja.

Tijekom noći ćete moći uživati u elementima jazza, hip hopa, disca, housea, brazilskog boogiea, new age soula, duba i u još mnogo toga - javljaju nam iz Goulasha - uživajući u raznolikosti i šarenilu koju ova organizacija njeguje.

Ulaznice su dostupne na Entriju, a više informacija potražite na Facebook eventu.