'ŠLAMPAVI I NEPRECIZNI'

Glumac Alec Baldwin poludio na izdavača zbog tipfelera

13.04.2017 u 10:36

Bionic
Reading

'Nevertheless' naslov je nedavno objavljenih memoara glumca Aleca Baldwina čijim izdanjem on nije nimalo zadovoljan. Otkrio je to na Facebooku optuživši izdavačku kuću HarperCollins za brojne propuste, ponajviše neprecizne izjave i tipfelere koji su se našli u knjizi

'U izdavačkoj kući HarperCollins očito su bili toliko prezaposleni pa nisu bili u stanju urediti kako treba nove materijale', poručio je Baldwin na društvenim mrežama referirajući se na brojne greške i tipfelere u njegovoj nedavno objavljenoj autobiografiji 'Nevertheless' koje su ga neugodno iznenadile. Glumac je odlučio na društvenim mrežama objaviti ispravke i finalnu verziju materijala koji se trebao naći u knjizi.

Pojasnio je kako se i neke njegove izjave o naklonosti filmskim partnericama s kojima je surađivao ne odnose na njihov izgled, već prvenstveno na njihove vrline, talent i strast prema poslu kojim su ga se dojmile.

Izdavačka kuća HarperCollins odbila je komentirati javno nezadovoljstvo svog klijenta, a Baldwinovi obožavatelji složili su se kako je glavni krivac u ovoj priči prvenstveno izdavač, a ne autor.

'Autor nije odgovoran za greške i tipfelere, pa upravo je zbog toga i angažiran izdavač, da izbrusi materijal za njegovu objavu', bio je jedan od komentara podrške na društvenim mrežama. No nisu svi stali na Baldwinovu stranu. Spisatelj i producent Jeff Rivera poručio je Baldwinu kako iz iskustva vrlo dobro zna da svaki izdavač prije objave materijala šalje autoru tekst na provjeru koji ovaj treba potpisati. I kad je u pitanju najmanja izmjena teksta, autor je u tom slučaju sa svime upoznat i obaviješten, tvrdi Rivera.

Unatoč svim nedostacima na koje je ukazao Alec Baldwin, knjiga mu je zasad dobila dobre kritike. Guardian je za knjigu imao riječi hvale opisavši je kao 'vrlo iskreno štivo koje ima šarma'.