TEATAR &TD

'Glorije' Saše Božića u Noći kazališta

13.11.2013 u 12:51

Glorija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Teatar &TD

Bionic
Reading

Redatelj Saša Božić odličnim je 'Dezerterom' otvorio kazališnu sezonu u Teatru&TD, a s Marinkovićevom 'Glorijom' ulazi u treću sezonu igranja. Maestralnu Natašu Dangubić te plejadu mladih nada hrvatskog glumišta Milicu Manojlović, Filipa Riđičkog, Natašu Kopeč, Silvia Vovka, Juru Radnića, Dadu Ćosića te Marka Antunovića možete pogledati u &TD-u 15. studenoga u 20 sati te dan kasnije, 16. studenoga također u 20 sati u Noći kazališta kada je ulaz na predstavu besplatan

'Glorija', čudesni i čudovišni mirakul Ranka Marinkovića, objavljen je 1955. godine i zasigurno je najpoznatiji komad jednog od najvećih hrvatskih književnika.

'Glorija' nudi melodramatski zaplet ljubavne priče u udaljenoj otočkoj biskupiji u kojoj ambiciozni svećenik trenira bivšu cirkusantkinju za izvođenje crkvenih čuda kako bi povratio izgubljenu pastvu.

'U Božićevoj 'Gloriji' mi smo u vizualnom spektaklu cirkusa, dok je čudo preneseno iz radnje u čudesnost izvedbe tijela ( kroz demonstracije akrobatske yoge i podražavanje melodramatskih gesti pop šlagera) te izloženost viziji i slutnji pogleda', stoji u najavi predstave.