NAGRADNJAČA

Glazbeni majstori u Lisinskom - dobitnik ulaznica

01.02.2011 u 09:28

Bionic
Reading

Dva vrhunska glazbenika Zoran Dukić i Aleksandar Marković gostuju u petak, 4. veljače u Bijeloj oktavi Zagrebačke filharmonije! A tportal.hr poklanja dvije ulaznice najbržem čitatelju

Naš proslavljeni gitarist Zoran Dukić u manje od jednog jedinog desetljeća osvojio je fantastični niz najprestižnijih svjetskih natjecanja i postao jedini gitarist koji je pobijedio na oba međunarodna natjecanja Andrés Segovia - u Granadi i u Palmi de Mallorci. Na najvećemu španjolskom gitarskom natjecanju u Madridu pod pokroviteljstvom španjolske kraljevske obitelji osvojio je prvu, a k tome i posebnu nagradu za interpretaciju španjolske glazbe.

Nastupao je na svim kontinentima solistički i uz velike orkestre, a kao prvoklasni pedagog odgojio je naraštaje klasičnih gitarista na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu i Visokoj glazbenoj školi u Barceloni. Posebnu sklonost gaji za španjolski repertoar, od Sora do Albéniza te od Tárrege do Villa-Lobosa, a u Zagrebu nastupa u Koncertu za gitaru iz 1951. brazilskog majstora Heitora Villa-Lobosa kojeg je 1956. praizveo legendarni Andrés Segovia.

Trenutačni šef dirigent Filharmonijskog orkestra iz Brna maestro Marković otvorit će ovu koncertnu večer prozračnom i eteričnom 'Ljetnom pastoralom' Arthura Honeggera, mnogi će reći, drugim preludijem za poslijepodne jednog fauna Claudea Debussyja. A u velikom finalu počastit će nas 'Jupiter-simfonijom' Wolfganga Amadeusa Mozarta - remek-djelom za koje ne treba dodatnih najava!

I što onda reći, nego - ne propustite!

Dvije ulaznice osvojila je Nada Puclin. Čestitamo!

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.