VELIK USPJEH

Film 'Život je truba' na tri inozemna festivala

02.03.2016 u 21:00

Bionic
Reading

Film 'Život je truba' Antonija Nuića prikazat će se tijekom ožujka na tri inozemna festivala - u Srbiji, Bugarskoj i Francuskoj

Festivalska turneja te komedije iz urbane zagrebačke svakodnevice nastavlja se nakon njezine domaće kinodistribucije koja je počela u prosincu prošle godine.

Nuićev treći dugometražni uradak, nastao prema njegovom scenariju, prikazuje novopečeni mladi bračni par, jazz trubača zaposlenog u očevoj klaonici (Bojan Navojec) i njegovu mladu suprugu (Iva Babić) koji neopterećeni konkretnim planovima žive sretno i opušteno unatoč svim problemima koji ih okružuju.

Glume još Zlatko Vitez, što je njegova prva uloga u hrvatskom filmu nakon nekoliko desetljeća, Mirela Brekalo, Goran Navojec, Filip Križan, Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

Svoja festivalska putovanja film počinje u srijedu, projekcijom na 44. Međunarodnom filmskom festivalu FEST u Beogradu, gdje se prikazuje u konkurenciji srpskog filma s obzirom na to da je ta zemlja bila njegov manjinski koproducent.

'Život je truba' nakon Beograda odlazi na Međunarodni filmski festival u Sofiji koji se održava do kraja ožujka, a u okviru kojega se prikazuje u natjecateljskom programu Balkan Competition.

Uvršten je i u natjecateljski program Međunarodnog filmskog festivala u Aubagneu koji se održava od 14. do 19. ožujka.

Kao dio programa Highlights u travnju gostovat će na filmskom festivalu GoEast u Wiesbadenu koji se smatra jednim od najznačajnijih festivala za filmove iz Srednje i Istočne Europe.

Film je snimljen u produkciji Propeler filma, kao hrvatsko-slovensko-srpsko-britanska koprodukcija. Svjetsku premijeru imao je prošle jeseni na prestižnom filmskom festivalu u Varšavi.

Producent je izvijestio kako na FEST-u sudjeluje još jedan film nastao u njihovoj produkciji - u programu Fokus Europa prikazat će se treći dio omnibusa 'Zagrebačke priče', čije su kratkometražne filmove režirali Ivan Salaj, Petar Orešković, Matija Vukšić, Vlatka Vorkapić, Danilo Šerbedžija i Radislav Jovanov Gonzo.

Ukupno se na beogradskom festivalu, koji završava 6. ožujka, prikazuje osam hrvatskih naslova, tu su i 'Zvizdan' Dalibora Matanića, 'Ti mene nosiš' Ivone Juka, 'S one strane' Zrinka Ogreste te 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' Ivana-Gorana Viteza.

Natjecateljski program Granice donosi hrvatski film 'Svinjari' Ivana Livakovića, dok je u hommage program posvećen Velimiru Bati Živojinoviću, uvršten film 'Breza' Ante Babaje.