DO 20. SVIBNJA

Festival europske kratke priče poziva kratkopričaše da šalju radove, tema je 'Nasljeđe'

25.04.2018 u 17:40

Bionic
Reading

U svome 17. izdanju Festival europske kratke priče (FEKP) održava se od 27. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu i Rijeci, a sve zainteresirane kratkopričaše poziva da svoje radove prijave na natječaj otvoren do 20. svibnja. Ovogodišnja tema je 'Nasljeđe / Heritage'

'Što je ono što nasljeđujemo i jesu li neka nasljeđa važnija od drugih? Jesmo li svojim nasljeđem određeni nepovratno, bilo prihvaćajući ga ili osporavajući? Što je, na kraju, ono što želimo ostaviti za sobom?' To su samo neka od pitanja na koja kratkopričaši svojim radovima mogu ponuditi odgovor. Na natječaj, kako stoji na stranici organizatora, se mogu prijaviti autori i autorice na BHS-u, odnosno jezicima regije s pričama koje su prethodno neobjavljene.

Duljinom ne smiju prelaziti deset tisuća znakova s razmacima, trebaju biti napisane na računalu i spremljene u formatu .doc ili .docx (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, prored 1,5), a šalju se isključivo na mail contest@europeanshortstory.org.

Natječaj je otvoren od 23. travnja do 20. svibnja u 23:59. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti na razmatranje.

Deset priča koje su ušle u finale FEKP će objaviti 27. svibnja na festivalskoj stranici, a tri priče koje osvajaju nagrade objavit će na večernjem čitanju 29. svibnja u Teatru &TD.

Pobjednička priča čitat će se na zatvaranju ovogodišnjeg festivala.

Žiri čine pisci, urednici, novinari i književni kritičari: Stjepan Balent (predsjednik žirija), Andrija Škare, Korana Serdarević, Ivan Jozić i Vladimir Arsenić.

Autori tri najbolje ocjenjene priče osvojit će vrijedne nagrade, a pobjednik odlazi na dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu u Latviji.