NOVA SEZONA U RIJEČKOM HNK-U

Evo s kojih 10 argumenata Frljić poziva u kazalište

31.08.2015 u 19:23

Bionic
Reading

HNK Ivana pl. Zajca pripremio je odličan repertoar u kazališnoj sezoni 2015/16. Saznajte u kojim predstavama možete uživati u novoj kazališnoj sezoni

Upis kazališne pretplate za novu sezonu 2015/2016. počinje na blagajni HNK Ivana pl. Zajca (Verdijeva 5a, Rijeka; tel. 051.337.114, blagajna@hnk-zajc.hr) u utorak, 1. rujna 2015., a blagajna će biti otvorena radnim danom od devet do 19 sati, a subotom od devet do 13 sati.

A osim što riječki HNK nudi stalno mjesto u gledalištu uz popuste od 10 do čak 50 te nikad veći broj pretplatničkih ciklusa među kojima ćete izabrati svoj, evo 10 razloga zbog kojih ćete teško odoljeti novoj sezoni i pretplatama riječkog HNK:

1. U novoj sezoni osmišljeno je čak 26 pretplatničkih ciklusa, 12 već tradicionalnih plus sedam novih ciklusa, a usto još i sedam ciklusa za mlade. Od novih pretplata izdvajamo Ville Matvejeff dirigira, Budi prvi i The best of...; a tu je i pretplata Piranski zaljev kojom vas pozivamo da u Ljubljani pogledate predstave u slavnom Slovenskom mladinskom gledališču.

2.Nakon Dunje Vejzović u prvoj, u drugoj sezoni goste riječkog HNK čekaju dva posebna gosta sezone: Mira Furlan vraća se nakon 25 godina na scenu nekog HNK i to u predstavi kultnog dramskog teksta 'Tko se boji Virginije Woolf?' Edwarda Albeeja. Leo Mujić koreografira 'San ivanjske noći' prema motivima Shakespeareove romantične komedije, a potom u riječkom kazalištu gostuje Balet zagrebačkog HNK s hit-predstavom 'Ana Karenjina'.

3.Dosta vam je tog modernizma, avangarde i eksperimenata – pretplatite se na ciklus: Hoću klasično kazalište!

4.Dosta vam je tradicionalnog i arhaičnog kazališta – pretplatite se na ciklus: Neću klasično kazalište! Htjeli ili ne htjeli klasično kazalište – ne propustite (ponovno) pogledati Don Giovannija kakav je moguć samo u Rijeci.

5.Povodom proslave 130. obljetnice otvorenja zgrade riječkog HNK (1885. – 2015.), u svakom pretplatničkom ciklusu, kazalište HNK Ivana pl. Zajca poklanja jednu predstavu ili koncert

6.Veni, vidi, vici - nakon nezaboravnog gala koncerta kojim je u prošloj sezoni napokon debitirala u kazalištu u rodnome gradu, Diana Haller vraća se u Rijeku kao Julije Cezar u Händelovom baroknom opernom remek-djelu. Uz Dianu, kvartet novog opernog spektakla čine: Matvejeff, Frljić i Blažević.

7.No ako vam je već pun kufer Frljića & Blaževića – napokon dođite u HNK barem na 'SEX', baletnu premijeru novog ravnatelja baleta Balásza Baranyaija

8.Mislili ste da u novom riječkom HNK nema mjesta za komediju i mjuzikl? E pa prevarili ste se: sezonu kazalište otvara praizvedbom čakavskog mjuzikla 'Sušak, Sušak', a proljeće donosi premijeru mjuzikla o Sanremu – 'Dipinto di blu'. Mislili ste da u novom riječkom HNK zaziru od religijskih tema. Niste valjda tome povjerovali? U novoj sezoni izvodit će Bachov veličanstveni 'Magnificat' i dramatičnu 'Muku po Ivanu'.

9.Kanadski pilot nakon gotovo deset godina ponovo slijeće u riječko kazalište! Lary Zappia režira jednu od najomiljenijih opera svih vremena, Verdijeva 'Rigoletta'.

10.Dolazite u riječki HNK, povedite prijatelje, ne bojte se neprijatelja, provjerite zašto je upravo kazalište nezaobilazna tema u vašem gradu – kulturni, društveni i medijski hotspot. Budite dio nove publike riječkog kazališta!