'MUSORGSKI ROCKS'

Epski glazbeni dvoboj klasičara i rockera u Lisinskom

28.02.2019 u 14:59

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija u svom Off ciklusu 15. ožujka najavljuje koncert 'Musorgski Rocks', 'epski glazbeni dvoboj' u kojemu će se u Lisinskom 'sukobiti' klasičari i rockeri

'Prvo će klasičari izvesti stavak iz suite Slike s izložbe, a onda će rockeri predstaviti svoju verziju toga istog stavka. Potom će se u Promenadi klasičarima pridružiti rockeri, pa će se onda klasičarima i rockerima pridružiti solo klavir, a klasičarima zatim udaraljkaši... I tako redom, u svim kombinacijama koje možete zamisliti - sve do veličanstvenog finala i Velikih vrata Kijeva!', stoji u najavi koncerta, 'epskog glazbenog dvoboja' za koji je odabrano remek-djelo 'najvećeg rockera među klasičarima', kontroverznog ruskog skladatelja Modesta Petroviča Musorgskog.

Zagrebačku filharmoniju vodit će njezin šef, austrijski dirigent David Danzmayr, a u rock sastavu će nastupiti Matija Moslavac, Berislav Arlavi, Boris Novak i Renato Palatinuš. Filharmoničarima i rockerima na pozornici će se pridružiti i klasični pijanist Filip Fak te ekipa udaraljkaša iz Orkestra Dobre vibracije.

Aranžmane za rock band priredio je Marin Rabadan, a koncert počinje u 19:30 sati.