KNJIŽEVNI NOBELOVAC

Dylan još uvijek nije odgovorio na pozive iz Švedske akademije

18.10.2016 u 14:28

Bionic
Reading

Prošlog četvrtka, 13. listopada, u Stockholmu je objavljeno da je dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost Bob Dylan. Tajnica Švedske akademije Sara Danius od tada pokušava stupiti u kontakt s Dylanom, koji joj još nije odgovorio, a nije se zasad ni javno oglasio oko književnog Nobela

‘Zvala sam i slala elektronsku poštu njegovim najbližim suradnicima te dobila vrlo prijateljski intonirane odgovore. Zasad je to dovoljno. Trenutno ne pokušavamo ništa više’, izjavila je medijima tajnica Švedske akademije Sara Danius u vezi činjenice da im se svježi laureat Nobelove nagrade za književnost još nije javio.

Bob Dylan
je u međuvremenu dvaput nastupio na koncertima u Las Vegasu i na Coachelli, ali nije rekao ništa u vezi vijesti da je ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost. O tome se nije očitovao ni priopćenjem ili nekom izjavom za medije, što doduše nije iznenađujuće jer je Dylan poznat po tome da baš i ne voli medije.

Iz Švedske akademije objašnjavaju kako im Dylan treba tek potvrditi hoće li biti u Stockholmu 10. prosinca, kada je predviđena ceremonija dodjele Nobelovih nagrada. No ako se ne pojavi, što također ne bi bilo iznenađujuće za Dylana koji je uvijek imao ambivalentan odnos prema dodjelama nagrada i svečanim ceremonijama, iz Švedske akademije tvrde da nisu jako zabrinuti.

’Ako ne želi doći, neće doći. Mi ćemo bez obzira na to organizirati veliku zabavu, a nagrada pripada njemu’, zaključila je Sara Danius.